Ce afecțiuni previi dacă mănânci cireșe mai des
Pe lângă dulceața lor, cireșele sunt cunoscute pentru efectul diuretic. Descoperă mai multe avantaje pe care ți le aduc în privința menținerii sănătății.
Diabetul
Cireșele întăresc sistemul imunitar, scad presiunea arterială, sunt diuretice, reduc riscul de diabet de tip 2. De altfel, te ajută să ai o piele sănătoasă, care strălucește. Nu doar fructul este bun pentru organism, ci și cozile cireșelor. Acestea sunt indicate în tratarea colicilor și litiazei renale. Așadar, nu arunca aceste codițe, ci spală-le, pune-le la uscat și prepară câte 2-3 infuzii pe zi.
Hipertensiunea
Aceste fructe conțin anumite substanțe chimice care ajută la suprimarea și diminuarea nivelului de acid uric din corp. Din acest motiv, reduc durerile musculare și pe cele cronice de spate.
Un exces de acid uric poate duce la gută, hipertensiune, boli ale inimii, pietre la rinichi, insuficiență renală, dar și la leucemie. Pentru a micșora riscul de atac de gută, specialiștii spun că e bine să mănânci cireșe, de câte ori ai ocazia. Cireșele consumate și sub formă de suc alterează pH-ul urinei și reduc astfel aciditatea, crescând nivelul alcalin. Scăderea nivelului de acid uric combate formarea calculilor (pietrelor) din urați, și, prin urmare se previne apariția gutei.
Află ce alte afecțiuni te ocolesc dacă mănânci cireșe AICI.