MENIU

“Cazul Ponta”, pe ordinea de zi a Comitetului Executiv PSD

Consultantul lui Ponta explică de ce acesta nu demisionează: Iohannis face ca Băsescu

Comitetul Executiv PSD discută, luni, situaţia lui Victor Ponta. Şedinţa social-democraților este programată pentru ora 15.00.

Înainte de reunirea Comitetului Executiv era programat un Birou Permanent al social democraților. Tot luni, se va reuni  şi Comisia juridică a Camerei Deputaţilor pentru a discuta cazul liderului PSD, a anunţat preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

Precedentul Comitet Executiv al PSD a fost convocat în luna mai, când a fost discutată demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte executiv al partidului, ca urmare a condamnării acestuia în Dosarul referendumului.

Reunirea Comitetului Executiv a fost luată pentru a se vedea poziția participanților și mesajul pe care premierul îl va transmite.

Premierul a fost audiat vineri la DNA, iar procurorii anticorupţie au discus începerea urmăririi penale faţă de liderul PSD, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor, în dosarul de corupţie de la companiile energetice Turceni şi Rovinari privind încheierea unor contracte de asistenţă juridică.

Preşedintele Klaus Iohannis şi liderii PNL au cerut demisia premierului, însă acesta a anunţat vineri că nu va demisiona.

Mai multe articole despre:
demisie PSD Victor Ponta şedinţă Comitet Executiv