MENIU

Caz neobișnuit în Italia - Descoperire incredibilă a medicilor în cazul unei fetițe de doar 13 ani, din România

Descoperire incredibilă a medicilor în cazul unei fetițe de doar 13 ani, din România

Descoperire incredibilă făcută de medicii italieni în cazul unei fetițe de doar 13 ani, din România. Cazul nu este unul obișnuit în Peninsulă.

O româncă de numai 13 ani a ajuns de pe băncile școlii în spital după ce acuzat dureri foarte mari. S-a întâmplat în Bari, capitala regiunii Apulia din provincia cu același nume din Italia.

Fetița de 13 ani, elevă în clasa a VII-a, s-a plâns că o doare stomacul, în timp ce se afla la ore în clasă, la școală. Profesoara cu care avea ore în acel moment a chemat ambulanța și a mers cu eleva la spital. Copila a fost supusă mai multor examene medicale după ce a ajuns la spital.

Au fost aduși medici la Policlinico di Bari pentru a examina cazul atipic al fetiței de 13 ani. Aceștia  au fost șocați după ce au descoperit că era însărcinată. În Italia, mamele minore sunt cel mai des în rândul fetelor de vârste mai mari, de 16-17 ani.

Astfel că au fost formulate mai multe sesizări la serviciile sociale ale Municipalității din Bari și la  Tribunalul pentru Minori.

După ce a fost internată în Secția de Obstetrică a spitalului, s-a aflat că aceasta și-a ascuns sarcina față de toată lumea. Pentru că cei care s-au prezentat la spital drept bunicii ei au declarat că nu știau nimic. Bărbatul de 54 de ani și femeia de 56 de ani au susținut că ar fi bunicii din partea tatălui fetei, care nu a recunoscut-o niciodată ca fiind fiica sa.

Din primele informații, s-a aflat că fata de 13 ani, însărcinată, locuiește de mai multă vreme într-o baracă, într-o zonă din strada Santa Teresa, din cartierul Japigia. Nu singură, ci cu un băiat de 19 ani. Tatăl tânărului nu locuiește cu ei în baracă, iar mama sa este în spital, fiind foarte bolnavă din cauza unei grave tumori.

Nu este primul caz petrecut în rândul minorelor din România. S-a întâmplat recent în Treviso, unde două eleve, de 12 și, respectiv, 13 ani de la aceeași școală au rămas însărcinate. Prima după ce a născut, a abandonat școala, în timp ce tânăra de 13 ani, legată de un băiat de etnie rromă de 15 ani, a devenit mai târziu mamă, scrie stiridiaspora.ro. Un alt caz, în Torre Annunziata, unde o tânără de 13 ani a leșinat în timpul pauzei. După investigații i s-a desoperit sarcina. Fata, tot în clasa a VII-a, rămăsese însărcinată după ce s-a îndrăgostit de un băiat înscris în primul an de liceu.