MENIU

Cătină cu miere de albine, reţeta miraculoasă pentru 45 de boli

<p>A luat o linguriţă de cătină cu miere &icirc;n fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Efectul, de neimaginat</p>

Cătina cu miere de albine reprezintă un leac valoros împotriva multor boli. Combinaţia este încărcată în substanţe cu rol antioxidant şi foarte multă vitamină C, de zece ori mai multă decât lămâia şi de două ori mai multă decât măceşele. Vezi ce afecţiuni te ajută să tratezi cătina cu miere şi cum să prepari o reţetă sănătoasă.

Cătina cu miere conţine şi alţi nutrienţi, între care vitamina A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, fibre, kaliu, fier, calciu, magneziu, flavonoizi şi aminoacizi. Datorită concentraţiei foarte mari de vitamina C, cătina te fereşte de răceli şi cu atât mai mult bobiţele care înoată în miere.

Cătina este un tonic excelent, mărind rezistenţa atât la efort intelectual, cât şi cel fizic. Aceasta se recomandă în astenie de primăvara, dar şi elevilor şi studentilor, mai ales în perioada tezelor şi examenelor.

Cum să prepari cătină cu miere de albine

Într-un borcan de 800 ml, se zdrobesc 500g boabe de cătină, peste care se adaugă 500g de miere, după care 3 săptămâni se lasă la macerat în frigider. Se consumă zilnic câte o linguriţă din acest preparat şi astfel organismul este fortificat în perioadele când răceala şi gripa încearcă să atace.

Proporţia ideală este două părţi de miere şi o parte cătină. Dacă se pune prea puţină miere, se va subţia foarte mult,  iar cătina, fiind destul de zemoasă, va începe să fermenteze, scrie unica.md.

Mai multe articole despre:
cătină beneficii cătină catina cu miere