MENIU

Cati pasi trebuie să faci zilnic pentru a reduce riscul de deces timpuriu

Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a te menține în formă și a reduce riscul de deces timpuriu. Nu este vorba nici pe departe despre mitul conform căruia fiecare persoană trebuie să facă minimum 10 mii de pași pe zi pentru a se menține sănătos. Iată concluzia cercetătorilor în urma unui studiu realizat.

Câți pași trebuie să faci zilnic

Oamenii de știință au descoperit că beneficiile mersului pe jos încep, de fapt, mult mai devreme decât spune mitul celor zece mii de pași. Se pare că dacă mergi pe jos zilnic aproximativ patru mii de pași ar putea fi suficient pentru a reduce riscul de deces timpuriu, potrivit unui nou studiu, scrie Mirror. 

Fiecare o mie de pași pe care îi faceți suplimentar, reduc riscul de deces timpuriu cu 15%, au descoperit cercetătorii, în cel mai mare studiu de până acum privind numărul de pași necesari pe care trebuie să-i facă o persoană zilnic.

Echipa de cercetare a ajuns la concluzia că ar fi timpul să se renunțe la teoria celor zece mii de pași, de care majoritatea utilizatorilor de ceasuri inteligente sau de aplicații instalate pe telefon sunt obsedați.

Noul studiu, publicat în „Jurnalul European de Cardiologie Preventivă”, a constatat că numărul de pași pe care o persoană trebuie să îi facă în fiecare zi este mult mai mic decât se credea anterior. Ei au descoperit că mersul pe jos a cel puțin 3.967 de pași pe zi poate ajuta la reducerea riscului de moarte timpurie.

Iar 2.337 de pași pe zi pot reduce, de fapt, riscul de deces, în special, din cauza bolilor cardiovasculare. Dar „cu cât mai mulți pași cu atât este mai bine”, potrivit studiului.

Dr. Maciej Banach, redactor-șef adjunct al „Societății Europene de Cardiologie”, a declarat: „Cu cât mergi mai mulți pași, cu atât efectele asupra sănătății tale sunt mai bune. De asemenea, fiecare creștere cu 500-1.000 de pași pe zi poate fi asociată cu reduceri semnificative ale mortalității.

Ce spun alte studii

Alte studii au descoperit că mersul pe jos timp de doar 30 de minute pe zi vă poate ajuta să pierdeți în greutate.

Dr. Banach a adăugat: „Studiul nostru confirmă faptul că, cu cât mergi mai mult, cu atât mai bine. Am constatat că acest lucru se aplică atât bărbaților, cât și femeilor, indiferent de vârstă și indiferent dacă locuiți într-o regiune temperată, subtropicală sau subpolară a lumii sau într-o regiune cu un amestec de climate. În plus, analiza noastră indică faptul că sunt necesari doar 4.000 de pași pe zi pentru a reduce semnificativ decesele din orice cauză. Și chiar mai puțini pentru a reduce decesele cauzate de bolile cardiovasculare.”

Multe organizații de sănătate recomandă în continuare atingerea pragului de 10.000 de pași pe zi. Acest ucru poate fi imposibil de realizat în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, există puține dovezi găsite pentru beneficiile acestei ținte, despre care se crede că provine dintr-o campanie de marketing japoneză din anii 1960, conform sursei precizate.

Greșeala care duce la apariția varicelor. Cum să eviți această afecțiune

 

Mai multe articole despre:
cati pasi trebuie sa facem sport sanatate