MENIU

Avocatul Cătălin Dancu: Gheorghe Ștefan a recunoscut că a finanțat campania PDL din 2009

<p>Avocatul Cătălin Dancu: Gheorghe Ștefan a recunoscut că a finanțat campania PDL din 2009</p>

Avocatul Cătălin Dancu a declarat, joi, la iesirea de la DNA, că Gheorghe Ștefan a fost confruntat cu Dinu Pescariu și a confirmat cele spuse de omul de afaceri, precizând că a recunoscut că a finanțat și el campania PDL din 2009, dar fără a face referiri în declarații la Elena Udrea, Vasile Blaga și Traian Băsescu, transmite Mediafax, citată de HotNews.ro. 

Întrebat unde au ajuns banii luați ca mită, în dosarul "Microsoft", și cum au fost cheltuiți, Dancu a afirmat că declarațiile, de joi, îi confirmă lui, ca avocat, faptul că există o faptă de trafic de influență, iar aceasta începe să prindă contur.

"Declarația de astăzi îmi confirmă, în final, că avem într-adevăr un trafic de influență real și că ceea ce a spus Gabriel Sandu este adevărat. Gheorghe Ștefan a confirmat aceste lucruri. În schimb, Gheorghe Ștefan nu a făcut niciun denunț, el nu a făcut decât să răspundă la ceea ce a fost întrebat, în acest cadru procesual. Mizează pe faptul că a cooperat și a răspuns și astăzi unor lămuriri ce erau necesare procurorilor", a mai spus Cătălin Dancu.

Totodată, avocatul a afirmat că Gheorghe Ștefan nu a făcut referi, în declarațiile sale, la Elena Udrea, la Vasile Blaga sau la Traian Băsescu, precizând că Gheorghe Ștefan a recunoscut că a finanțat și el campanie PDL din 2009.

"Da, și dumnealui a finanțat partidul. Nu spune nimic despre Traian Băsescu, nu s-a discutat nici de domnul Blaga. Nu își aminteste cât a dat, pentru că plățile nu au fost făcute de el. Asta se urmărește acum, să verificăm cine a făcut aceste plăți. Au fost discuții în legătură cu plățile către PDL, titularul și autorul lor fiind Dorin Cocoș, iar Gheorghe Ștefan nu cunoaște cum s-au făcut plățile către PDL. El cunoaște că s-au făcut plăți, dar nu este implicat în mod direct. Știe din discuțiile de la DNA și din cele recunoscute de Dorin Cocoș", a mai arătat avocatul.

Mai multe pe HotNews.ro.