MENIU

Cătălin a avut parte de un destin crunt la 31 de ani. A fost ucis în timpul serviciului, iar acasă doi copii îl așteptau cu nerăbdare

Un incident tragic s-a petrecut în apropierea Capitalei, unde un șofer de ridesharing, Cătălin, în vârstă de 31 de ani, a fost ucis cu brutalitate de un client nemulțumit de prețul cursei. Victima, tatăl a doi copii, a fost atacată cu 22 de lovituri de cuțit de către un tânăr de 21 de ani. După crimă, atacatorul a încercat să își ascundă urmele, abandonând corpul în pădure și incendiind mașina la câțiva kilometri distanță.

Crima a fost declanșată de o dispută privind tariful cursei

În noaptea fatidică, clientul, care comandase o cursă telefonic, nu prin aplicația specifică, avea nevoie să ajungă din Ploiești în localitatea Bărcănești, la iubita lui. Pe parcursul drumului, între el și Cătălin s-a iscat un conflict legat de prețul cursei. Discuția a escaladat rapid, iar tânărul l-a atacat pe șofer cu un cuțit, provocându-i moartea pe loc. După atac, acesta a abandonat trupul neînsuflețit al victimei într-o pădure din Snagov.

După ce l-a ucis pe Cătălin, atacatorul a luat mașina acestuia și a condus-o aproximativ 60 de kilometri, până la un câmp din localitatea Brazi, deși nu avea permis de conducere. Acolo, a incendiat autoturismul în încercarea de a șterge orice dovadă a crimei. Localnicii au observat flăcările și au alertat imediat pompierii. Incendiul suspect a declanșat o anchetă care a dus la descoperirea mașinii utilizate pentru ridesharing. Urmărind traseul curselor și imaginile de pe camerele de supraveghere, polițiștii au identificat rapid principalul suspect, care i-a condus la locul unde a fost găsită victima.

Confesiunea făcută iubitei și arestarea

După comiterea crimei și distrugerea mașinii, tânărul s-a îndreptat spre casa iubitei sale, unde i-a mărturisit faptele. Poliția l-a reținut ulterior la locuința acesteia, iar în fața anchetatorilor, suspectul și-a recunoscut crima. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru omor calificat.

Cazul a șocat comunitatea de șoferi de ridesharing, care s-au strâns în centrul orașului Ploiești pentru a-și exprima solidaritatea față de colegul lor ucis în timp ce își făcea meseria. Ei au subliniat riscurile la care se expun zilnic, spunând că nu se simt în siguranță. „Noi nu suntem în siguranță niciodată", a declarat unul dintre șoferii adunați la protest.

O tragedie care lasă în urmă o familie îndurerată

Cătălin, victima acestei crime îngrozitoare, era tatăl a doi copii mici, în vârstă de 4 și 8 ani. Unul dintre copii suferă de autism, ceea ce face pierderea tatălui lor cu atât mai devastatoare pentru familie. Tragedia subliniază vulnerabilitatea șoferilor care lucrează în acest domeniu și ridică întrebări legate de siguranța acestora în fața unor clienți necunoscuți.