MENIU

Cât trebuie să mergi pe jos ca să slăbeşti

Cât trebuie să mergi pe jos ca să slăbeşti

Curele de slăbire nu sunt la fel de eficiente dacă nu facem și mișcare, iar multe dintre noi consideră mersul până la serviciu ca făcând parte din această categorie.

Mersul poate fi o variantă prin care să slăbim sănătos și fără prea mult efort fizic, însă cât de mulți pași trebuie să faci într-o zi ca să reușești să dai jos kilogramele? Părerile sunt împărțite. Unii specialiști spun că este nevie de 20.000 de pași pentru a avea rezultate, în stimp ce alții susțin că acest lucru ține de greutatea fiecăreia dintre noi.

Iată câteva ponturi despre cât și cum trebuie să mergi pe jos ca să slăbești.

Trainerul David Jeanty, care antrenează la o sală celebră din New York, este de părere că atât greutatea corporală, cât și ritmul tău vor determina numărul de pași pe care trebuie să-i faci într-o zi ca să slăbești și să arzi un anumit număr de calorii, scrie unica.ro.

"Dacă arzi mai multe calorii decât consumi, atunci vor începe să se vadă rezultatele. Dacă la 1,5 kilometri faci 2.000 de pași, arzi 100 de calorii. 500 de grame înseamnă 3.500 de calorii, așadar, ca să dai jos jumătate de kilogram pe săptămână, ai nevoie de un deficit de 500 de calorii zilnic", spune acesta.

Teoretic, ai nevoie de 10.000 de pași ca să slăbești, acesta fiind ritmul recomandat de orice antrenor.

Mai multe articole despre:
slăbit rapid cum slăbesc rapid cum slăbesc