MENIU

Câte ore trebuie să dormi pe noapte pentru o funcționare perfectă a creierului

<p>C&acirc;te ore trebuie să dormi pe noapte pentru o funcționare perfectă a creierului</p>

Pentru a îmbunătăți funcționarea creierului, nu ai nevoie de suplimente, ci doar de câteva ore de somn. Poate că te simți vinovat atunci când dorești să adormi chiar și pentru câteva minute, în timp ce ești la birou, însă studiile au demonstrat că și numai câteva minute de odihnă cresc funcțiile cognitive și productivitatea. 

1. Funcții cognitive îmbunătățite

Ti s-a întâmplat vreodată să te confrunți ore în șir cu o problemă și, apoi, după ce ai închis ochii pentru câteva minute, brusc să găsești soluția, iar lucrurile să devină mai clare? În acele clipe, creierul se simte odihnit, stimulat și alert, iar atenția și concentrația ta s-au îmbunătățit. Un studiu, în SUA, a scos la iveală că partea dreaptă a creierului, care este asociată cu creativitatea, este mai ocupată în timp ce tu dormi, în vreme ce partea stângă a creierului este mult mai „tăcută”. Nu este de mirare că un pui de somn aduce atât de multe beneficii. În timpul zilei, o persoană este expusă la o mulțime de informații, iar odihna scurtă protejează creierul de suprasolicitare și îl ajută să absoarbă noile informații, astfel că învățarea și memoria sunt îmbunătățite.

2. Poate rezolva tulburările de somn

Dacă suferi de insomnie, atunci un pui de somn după-amiaza te va ajuta să te simți mai odihnit, plin de energie și, în general, corpul tău va funcționa mai bine.


Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.