MENIU

Cât timp sunt valabile, de fapt, carnea, laptele și ouăle

<p>Acesta este cel mai nociv aliment din lume! Rom&acirc;nii &icirc;l consumă &icirc;n fiecare zi</p>

Unele alimente pot fi consumate și dacă termenul de valabilitate a fost depășit. Totuși, specialiștii în alimentație ne sfătuiesc să avem grijă când facem asta, întrucât pericolele sunt extrem de mari. 

Iaurtul poate fi valabil timp câteva zile în plus față de ceea ce scrie pe ambalaj. Atenție, însă, prelungirea datei de expirare nu se întâmplă în cazul tuturor tipurile de iaurt, potrivit theorganicprepper.ca.

Unele ouă mai pot fi consumate chiar și la cinci zile după data de valabilitate inscripționată pe ele. În cazul în care nu ești sigur dacă au expirat sau nu, așază-le într-un bol plin cu apă rece. Dacă ouăle plutesc, aruncă-le. Dacă ”stau în picioare”, înseamnă că nu mai sunt la fel de proaspete, însă sunt bune de mâncat.

Anumite tipuri de brânză, de exemplu, pot rezista în frigider chiar și câteva luni, susține un specialist în alimentație. Totuși, nu este recomandat să păstrezi acest produs atât de mult timp.

Carnea, însă, mai ales cea de pui sau de pește, trebuie preparată în câteva zile după ce a fost cumpărată.

Regula nu se respectă, însă, în cazul tuturor alimentelor de acest gen. În funcție de ingredientele pe care le mai conțin, unele nu trebuie nicidecum consumate după data inscripționată pe ambalaj.

Mai multe articole despre:
carne alimente termen valabilitate