Cât de sănătos este să sari peste micul dejun. Un nou studiu oferă mai multe informații despre cea mai importantă masă a zilei
Te-ai întrebat vreodată cât de sănătos este să sari peste micul dejun? Un nou studiu a oferit mai multe informații despre cea mai importantă masă a zilei. Mai jos găsești sfaturile medicilor nutriționiști, dar și câteva recomandări utile.
Multe persoane evită să ia micul dejun deoarece nu au poftă de mâncare dimineața sau pur și simplu nu le este foame. Specialiștii spun că nu este anormal sau unic să nu simți foamea dimineața. Un studiu pe 193 de adolescenți din 2020 a arătat că 32% dintre aceștia evită micul dejun tocmai pentru că nu le este foame.
Cât de sănătos este să sari peste micul dejun
Lipsa poftei de mâncare în ceea ce privește micul dejun nu este un motiv major de îngrijorare, spun specialiștii. Te poți confrunta cu fluctuațiile anumitor hormoni sau poți avea un apetit scăzut din cauza stresului, spun specialiștii.
Dacă ai mâncat mult înainte de a te culca, atunci cel mai probabil vei vrea să sari peste micul dejun. În funcție de biologie, rutină și stil de viață, este posibil să simți sau nu nevoia de a mânca dimineața. Totuși, specialiștii recomandă să consumi ceva de mâncare la cel puțin două ore după ce te-ai trezit.
Nu trebuie să fie un mic dejun uriaș, dar este important să fie consistent.
Există câteva motive pentru această recomandare. În primul rând, o masă de dimineață te va ajuta să pornești metabolismul pentru acea zi.
Corpul va avea energia necesară pentru a face față sarcinilor de pe parcursul zilei. În al doilea rând, micul dejun poate furniza nutrienți importanți.
De exemplu, unele alimente sunt bogate în fibre. În al treilea rând, micul dejun te poate împiedica să simți foamea mai târziu. În cele din urmă, mâncatul dimineața te poate ajuta să păstrezi nivelul glicemiei stabil pe parcursul zilei.
Cu alte cuvinte, dacă vrei să sari peste micul dejun, atunci acest lucru este posibil, dar nu este recomandat.
Ce poți consuma la micul dejun dacă ești mereu pe fugă
Micul dejun ar trebui să fie o combinație care furnizează carbohidrați, proteine și fibre. Nu trebuie să ai o masă uriașă pentru a-ți satisface nevoile nutriționale, spun specialiștii.
Un mic dejun nu trebuie să însemne o masă elaborată sau un platou plin cu bunătăți. Caută variantele simple care să-ți furnizeze necesarul de micronutrienți, vitamine și minerale.
Citește continuarea aici