MENIU

"Cât de ridicol!". CTP, reacție violentă după discursul lui Donald Tusk. L-a desființat pe Tăriceanu

Cristian Tudor Popescu

După ce Donald Tusk a rostit un discurs fabulos în limba română, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut o remarcă dură la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu, cel care a vorbit în engleză.

Donald Tusk, 61 de ani, preşedintele Consiliului European, a rostit un discurs senzațional la Ateneul Român, în limba română. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a apreciat speech-ul polonezului Donald Tusk și a scos în evidență lungimea discursului rostit, tot la Ateneu, în aceeași seară, de prim ministrul Viorica Dăncilă: "Uitaţi-vă la dimensiunile discursului, cel mai mare de până acum. Mă întreb dacă i l-a aprobat Dragnea la asemenea dimensiuni".

De asemenea, CTP a remarcat că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a decis să vorbească în engleză, în contradicție cu oficialul european, care a vorbit în română. "La auzul primelor vorbe româneşti ale lui Donald Tusk toată lumea şi-a dat seama cât de ridicol a fost Călin Popescu Tăriceanu", l-a taxat CTP pe Tăriceanu.

"Cred că este într-adevăr un moment crucial, această expresie folosită de mulţi înainte de această întâlnire şi în timpul ei, cred că îşi are acoperirea în totalitate.

În seara aceasta românii au putut să vadă cum arată monştrii de la Bruxelles, aşa cum au fost demonizaţi de Dragnea şi echipa lui, o să-i spun echipă în seara aceasta, pentru că s-au întâmplat lucruri mult prea importante si frumoase.

Au vorbit Antonio Tajani, Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, au vorbit într-un mod care m-a surprins, mă aşteptam fireşte la un interes pentru Romania în acest moment al conducătorilor UE, dar nu mă aşteptam la atâta preocupare în a comunica nu numai cu sala de la Ateneu, cu toţi românii care s-au uitat la tv.

Acea menţionare a Daciei 1300, într-un discurs în limba română de către Donald Tusk te duce până în satele din România.

Citește și: "Ce rușine!". Reacție violentă după discursul lui Donald Tusk

Faptul că fiecare dintre vorbitori s-a pregătit, a ales nişte citate din mari personalităţi culturale ale României, că şi-au adaptat discursul pentru ţara noastră, puteau foarte bine să rostească nişte alocuţiuni uscate în limbă de lemn, nu au făcut-o.

Ce arată asta? Că UE are nevoie de România în acest moment pentru că trece prin momente foarte dificile şi România chiar poate fi de folos în cel mai înalt grad Uniunii Europene.

De aceea au făcut toate acestea.

Sigur că este un soi de campanie de şarm, încearcă se ne câştige, dar simplul fapt că au făcut asta, că s-au gândit să facă asta înseamnă că România contează pentru ei. Pe mine mă face să vibrez după multă vreme de când am văzut discursuri politice interne şi externe.

Nimeni nu a simtiti lipsa lui Dragnea, cred că toată lumea s-a gândit ce avea să caute Dragnea într-un asemenea context. Mă întreb cum va mai putea rosti Dragnea nişte discursuri ca acelea - vom face noi cum vrem noi, nu cum vrea Bruxelles-ul.

Citește și: SURPRIZĂ! Iată cine este creierul din spatele discursului memorabil al lui Donald Tusk!

Tăriceanu a găsit o formulă cât se poate de nefericită, s-a apucat să vorbească în limba engleză pentru a-şi masca discursul alba - neagra cu care încerca să-şi menţină discursul anti european de până acum şi în acelaşi timp să se dea european vorbind în engleză.

La auzul primelor vorbe româneşti ale lui Donald Tusk toată lumea şi-a dat seama cât de ridicol a fost Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată, doamna Dăncilă a repetat de nu ştiu câte ori - "calea europeană este ireversibilă", "România în Europa, nu se poate altfel". Uitaţi-vă la dimensiunile discursului, cel mai mare de până acum. Mă întreb dacă i l-a aprobat Dragnea la asemenea dimensiuni.

Va fi un moment care va influenţa, după părerea mea, anul electoral în România”, a comentat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.