MENIU

Cât de nociv este telefonul mobil pentru creier. Ce spune profesorul Vlad Ciurea

Ce se intampla daca folosesti telefonul mobil in exces. Efectele nocive ale telefonului mobil pot fi extrem de grave asupra sănătății noastre. Iată care sunt acestea și ce spun specialiștii despre folosirea excesivă a celularului.

Efectele nocive ale telefonului mobil

Telefoanele mobile sunt în zilele noastre de-a dreptul indispensabile. Prin intermediul lor suntem informați în timp real. Majoritatea populație nu ar putea concepe viața fără telefonul mobil.

De ce amorțesc mâinile și picioarele. Când ar trebui să te îngrijoreze acest simptom?

Despre utilizare telefonului mobil, profesorul doctor Alexandru Vlad Ciurea spune că poate fi o activitate foarte nocivă, dacă mobilul este folosit în exces. Telefonul mobil nu trebuie ținut în niciun caz lângă noi în timpul somnului, ci la distanță de cel puțin cinci metri, este recomandarea neurochirurgului, în cadrul unui podcast.

Citește și: Gutuile, cele mai benefice fructe pentru diabetici. Sfatul doctorului diabetolog

Nerecomandat este și ca acest dispozitiv să fie ținut pe o perioadă îndelungată de timp în buzunarul pantalonului. Iar utilizarea celularului ar trebui să se facă cât mai rar și dacă este posibil să se evite apropierea prea mare a acestuia de ureche, recomandându-se folosirea lui pe modul speaker, a mai spus doctorul

Iată ce efecte nocive poate să producă folosirea excesivă a mobilului. 

Cauzează stres, anxietate și depresie

Perturbă somnul

Au apus zilele în care adolescenții obișnuiau să adoarmă cu o carte în mână. Acum este un lucru obișnuit dacă smartphone-ul tău este ultimul lucru la care te uiți înainte de culcare și primul lucru pe care îl privești în momentul în care te trezești.

De ce este bine să consumi un ou pe zi: elixir pentru tinerețe

Ritmul circadian reprezintă ciclul de aproximativ 24 de ore care are loc la nivel fizic, mental şi comportamental, ca răspuns al organismului la alternanţa lumina-întuneric din mediul înconjurător. Ritmul circadian este specific tuturor organismelor cu viaţă, de la vietăţi unicelulare până la om, scrie anatomie.romedic.ro.

Obiceiuri inutile care îți consumă energia. Sigur și tu le ai. Iată la ce trebuie să renunți

Este important să rețineți că ritmul circadian determină nu doar cicluri de somn-veghe, ci, de asemenea, și eliberarea de hormoni, obiceiurile alimentare și digestia, temperatura corpului, și alte funcții importante ale corpului. Prin urmare, utilizarea smartphone-ului nu vă perturbă doar tiparele de somn, ci și starea generală de sănătate.

Scade atenția, concentrarea, și performanța academică

Smartphone-urile ar putea fi cauza rezultatelor slabe la învățătură. Cercetările au descoperit că doar prezența smartphone-urilor din jurul nostru poate provoca scăderea nivelului nostru de concentrare și atenție.

Plante pe care trebuie să le ai în casă. Iată ce se întâmplă dacă le ții în locuința ta

Acest lucru, la rândul său, ar putea duce la modificări ale formei și biomecanicii coastelor (sub care plămânul se contractă și se extinde), ducând la probleme de respirație. Din acest motiv, postura greșită poate cauza probleme respiratorii.

Ne afectează văzul

Pe lângă faptul că afectează vederea, utilizarea prelungită a smartphone-ului poate provoca iritații, uscăciune și roșeață la nivelul ochilor.

Oftalmologii spun că persoanele dependente de smartphone au un risc crescut de leziuni oculare. Aceștia avertizează că utilizarea excesivă a telefoanelor, dar și a altor dispozitive, cum ar fi computere, tablete și televizoare cu ecran plat, pot duce la afecțiuni oculare pe termen lung.

Remediul natural pentru articulații. Scapi de dureri în câteva zile

Citeste continuarea pe SURSA Almanah Online