Cât câştigă un taximetrist în România după ce plăteşte combustibilul, compania şi taxele
Cât câştigă de fapt un taximetrist în România: în funcţie de oraş, de numărul de curse, de distanţa parcursă şi de eventualele bacşişuri care se lasă, câştigurile pot varia.
Cei care sunt angajaţi ai unei firme trebuie să achite către companie o anumită sumă, fie la finalul unei zile de muncă, fie o dată la câteva zile. În funcţie de companie, această sumă cunoaşte poate varia între 70 şi 100 de lei.
„Aproximativ 60% dintre taxiurile din oraş merg pe gaz, nu pe benzină, pentru că gazul este mai ieftin, e 2,29 lei. Eu am maşină pe gaz şi merg cam 150 de kilometri pe zi, ceea ce înseamnă că trebuie să plătesc aproximativ 50 de lei pe gaz zilnic", a declarat un şofer de taxi celor de la 7est.ro.
Unii taximetrişti susţin că lucrurile stau mult mai prost: "Am ajuns să stăm pe teren câte 14 ore pe zi şi să nu putem să ne acoperim cheltuielile", a declarat un şofer de taxi potrivit Business Magazin.
În medie, un taximetrist câştigă pe tură între 220 şi 300 de lei. După ce plăteşte dările către companie, scade consumul de carburant şi cheltuielile personale, precum şi taxele către stat, un taximetrist obţine pe lună între 1.600 şi 2.200 de lei.