Carmen Dan vrea să treacă pe sub masă legea Poliției, declarată neconstituțională
Truc incredibil pus la cale de deputații PSD: vor să treacă legea care modifică atribuțiile Poliției, pe modelul unei legi declarate deja neconstituționale, tocmai ÎN TIMPUL moțiunii de cenzură de marți!
PSD ar vrea să treacă de comisii legea care dă puteri sporite polițiștilor, inițiată de Carmen Dan și Florin Iordache, într-o ședință convocată în timpul moțiunii de cenzură, atrage atenția deputatul PNL Ovidiu Raețchi, membru în comisia de apărare a Camerei Deputaților.
„Priviți ce a înțeles PSD din votul de la europarlamentare: mâine, ÎN TIMPUL moțiunii de cenzură, slujbașii politici ai doamnei Carmen Dan și ai lui Florin Iordache ar dori să facă o ședința comună a Comisiilor Juridică și de Apărare în care să modifice atribuțiile Poliției pe modelul unei legi declarate deja neconstituționale. Repet: pesediștii au convocat o ședință de comisie ÎN TIMPUL alocat moțiunii de cenzură, știind că Opoziția nu poate participa și presa va fi concentrată doar pe votul contra Guvernului. După cum vă dați seama, este ilegal să faci ședințe de comisie în intervalul lucrărilor plenului și îl somez pe Marcel Ciolacu să nu accepte o astfel de ilegalitate, mai ales având în vedere motivul pentru care Carmen Dan vrea să recurgă la ea”, a scris Raețchi pe Facebook.
Ministrul de Interne, Carmen Dan, și fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, au depus, în luna martie, la Senat o inițiativă legislativă privind organizarea și funcționarea Poliției Române în care au preluat o serie de prevederi controversate, declarate neconstituționale, conform Hotnews.
În plus, ei au introdus o prevedere care le permite polițiștilor legitimarea și chiar ducerea la secție a românilor care participă la proteste care nu au aprobare.
Nu este exclusă nici folosirea forței fizice pentru asta.roiectul de lege semnat de Carmen Dan și Florin Iordache își propune să modifice legea 218/2002 privind de organizarea și funcționarea Poliției Române. Inițiatorii au preluat pasaje dintr-o altă lege mai veche adoptată de Parlament, care dădea puteri sporite polițiștilor și care a fost declarată neconstituțională în ansamblul ei de judecătorii de la CCR.