MENIU

Carmen Dan, la proba adevărului! Somată să prezinte chiar azi dosarul "10 august"

Carmen Dan, la testul adevărului. Deputatul PNL Ovidiu Raețchi îi cere ministrului de Interne să publice chiar azi, pe site-ul ministerului, dosarul privind violenţele de la mitingul diasporei din 10 august 2018. Solicitarea vine după ce Carmen Dan a afirmat, marţi seară, la un post TV, că dosarul ar fi fost desecretizat. 

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, i-a trimis lui Carmen Dan o scrisoare în care-şi exprimă o serie de nelămuriri şi cere clarificări. 

"Am citit cu surprindere afirmațiile dvs. conform cărora toate documentele privind represiunea din 10 august sunt desecretizate. Dacă acest lucru este adevărat, de ce nu le-ați prezentat public, așa cum ați promis imediat după agresiunile jandarmilor din vara anului trecut? De ce nu avem până acum o conferință de presă pe acest subiect?", susţíne parlamentarul PNL.

În aceeaşi scrisoare, Ovidiu Raețchi sugerează că afirmaţiile lui Carmen Dan ori sunt minciuni, ori ascund o lipsă de transparenţă. "Susțineți că "absolut toate documentele sunt desecretizate şi puse la dispoziţia atât a Parchetului General, cât şi a celor două comisii şi asta se întâmplă încă de la sfârşitul lunii ianuarie" - dar acest lucru este o minciună, documentele fiind puse la dispoziția comisiilor parlamentare într-un regim secretizat. Dacă lucrurile stau altfel, vă solicit doamna Dan să publicați chiar azi pe site-ul Ministerului de Interne și prin intermediul unui comunicat de presă raportul nesecret privind represiunea din 10 august. Îi rog și pe jurnaliști ca, în baza dispozițiilor legale privind documentele publice, să vă solicite dosarul 10 august" scrie Raeţçhi

"Este important ca opinia publică să afle cine sunt cei responsabili pentru abuzurile și violențele Jandarmeriei îndreptate împotriva protestatarilor pașnici. Încetați să tergiversați aflarea adevărului și să îi protejați pe cei responsabili pentru represiunea de pe 10 august 2018", îşi încheie mesajul deputatul PNL.

Carmen Dan a fost acuzată de mai multe ori că ar fi încercat să mistifice date şi informaţii legate de evenimentele din 10 august 2018, mai ales în ceea ce priveşte intervenţia în forţă a jandarmilor împotriva unor manifestanţi paşnici.

Mai multe articole despre:
protest diaspora Liviu Dragnea 10 august carmen dan