MENIU

Care este starea de sănătate a fetiței accidentate în Pantelimon alături de fratele ei. Operația a durat 9 ore

Fetița de șapte ani implicată într-un grav accident pe o trecere de pietoni din Capitală se află într-o stare gravă. Medicii au reușit să-i salveze piciorul stâng, care fusese aproape amputat, după o intervenție chirurgicală ce a durat nouă ore.

Starea copilei accidentate în Pantelimon

Reprezentanții Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu au comunicat luni dimineață că fetița a fost transportată de urgență de către echipa SMURD, într-o stare critică. Aceasta era intubată și ventilată mecanic, având o cvasiamputație a piciorului stâng la nivelul coapsei.

Echipa medicală, formată din anesteziști, ortopezi, chirurgi specializați în chirurgie vasculară și plastică, a lucrat neîntrerupt pentru a-i reatașa piciorul. Medicii au refăcut artera femurală și au reparat multiple fracturi ale osului, mușchilor și tegumentului. După o operație extrem de complexă, fetița se află acum în terapie intensivă, într-o stare relativ stabilă, fiind în continuare intubată și ventilată mecanic.

Cum s-a întâmplat accidentul

Între timp, au apărut noi informații privind adolescentul de 17 ani implicat în accidentul din Capitală. Acesta a fost reținut după ce avocatul său l-a predat autorităților. Se pare că vehiculul implicat în tragedie fusese împrumutat de la un cunoscut de către pasagerul care era cu adolescentul în mașină. Ambii sunt în prezent audiați de poliție, iar adolescentul urmează să afle dacă va fi arestat.

Accidentul s-a produs duminică, când mașina condusă de adolescent a lovit doi frați pe o trecere de pietoni. În urma impactului, copilul de 9 ani a murit, iar sora sa, de asemenea implicată, a suferit răni grave. Incidentul a provocat o mare îngrijorare în comunitate și a subliniat necesitatea unei atenții sporite în trafic.

Autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului și responsabilitatea fiecărei părți implicate.