MENIU

Care este numărul ideal de pași pentru o viață sănătoasă, potrivit specialiștilor. Ce spun cele mai recente studii

Care este numărul ideal de pași pentru o viață sănătoasă, potrivit specialiștilor. Ce spun cele mai recente studii

S-a aflat care este numărul ideal de pași pentru o viață sănătoasă, potrivit specialiștilor. Cele mai recente studii susțin că cei 10 mii de pași zilnici nu sunt suficienți pentru sănătatea organismului tău. Citește mai departe pentru a afla cum poți să-ți îmbunătățești stilul de viață.

Specialiștii spun că 100 mii de pași reprezintă un număr arbitrar când vine vorba de mișcarea zilnică pe care e recomandat să o faci. De fapt, aceștia spun că este doar un alt instrument de marketing. Studiile au dovedit că nu este un punct de referință necesar. Ei spun că poți obține beneficii semnificative pentru sănătate cu mult mai puțini pași.

Care este numărul ideal de pași pentru o viață sănătoasă, potrivit specialiștilor

Cele mai recent studii au analizat relația dintre numărul zilnic de pași și riscul de deces. Studiul a analizat și relația mersului pe jos cu sănătatea inimii.

Cum poți face plimbarea zilnică mai eficientă. Ce să incluzi în rutina ta

Studiile au fost făcute pe un eșantion de peste 111.000 de persoane. S-a concluzionat că doar 2,6 mii de pași pe zi ar putea reduce riscul de mortalitate.

Beneficiile pentru sănătate au crescut odată cu un număr mult mai mare de pași, până la 8,8 mii de pași pe zi. O altă descoperire a arătat cât de importantă este mișcarea trupului.

Specialiștii spun că mișcarea șoldului a fost asociată cu o reducere mai mare a riscului decât mișcarea mâinilor, sugerând că mobilitatea șoldurilor este mai importantă decât cea a mâinilor în timpul mersului. Cercetătorii spun că există o corelație clară între mersul pe jos și starea mai bună de sănătate.

Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort

Oamenii sănătoși pot reuși să rămână activi pentru o perioadă mai lungă de timp. Beneficiile arată că oamenii care fac mai mulți pași în fiecare zi sunt mai sănătoși, dar nu se poate datora doar mersului pe jos.

Cât de des este recomandat să faci plimbări

Specialiștii remarcă importanța mersului pe jos. Cercetătorii de la Healthline recomandă să faci plimbări scurte de mai multe ori în fiecare zi.

Citește continuarea aici

Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile

Mai multe articole despre:
pasi studii mers