MENIU

Captură în flagrant: Un bărbat a fost reținut după ce a ridicat un colet suspect din Cehia

Un bărbat a fost prins în flagrant în timp ce ridica un colet ce conținea droguri provenite din Cehia, în urma unei comenzi online. Incidentul a avut loc în municipiul București, iar reținerea a fost efectuată de DIICOT - Serviciul Teritorial Iași.

Detalii ale incidentului

Potrivit informațiilor furnizate de DIICOT, în luna iulie, bărbatul a plasat o comandă online pentru aproximativ 100 de grame de canabis, care a fost trimisă din Republica Cehă în România printr-o firmă de coletărie. În momentul în care a ridicat pachetul în București, a fost prins de autorități. Investigațiile ulterioare au dezvăluit că, între mai și iulie, bărbatul a fost implicat în mod repetat în procurarea, deținerea, manipularea și comercializarea drogurilor de risc, inclusiv canabis și substanțe psihoactive de tip canabinoizi sintetici, cum ar fi HHC-P și H4-CBD.

Bărbatul a operat prin intermediul a două site-uri online pentru a interacționa cu clienții, livrând drogurile fie prin poștă, fie direct în municipiul București. Acest mod de operare a fost descoperit în urma unei serii de percheziții efectuate în locuința și autoturismul inculpatului.

Dovezi și percheziții

În urma perchezițiilor, autoritățile au găsit o cantitate de canabis împărțită în mai multe punguțe, substanțe psihoactive (inclusiv THC-P, HHCH și HHC-P), dispozitive de vapat, o punguță cu ketamină, două cântare de precizie și diverse obiecte cu urme de substanțe. Aceste dovezi sunt esențiale pentru construirea cazului împotriva inculpatului.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Iași au decis reținerea bărbatului, care este cercetat pentru introducerea în țară a drogurilor de risc fără drept, trafic de droguri de risc în formă continuată și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive fără autorizație. În cursul zilei de joi, urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Iași, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Operațiunea a beneficiat de colaborarea polițiștilor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei. Suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.