MENIU

Caporalul român rănit la Cabana militară Cheia a murit

A murit caporalul rănit la Cabana militară Cheia

A murit caporalul rănit la cabana militară Cheia. Caporalul ajunsese în stare gravă la spital după ce a suferit un accident în timpul serviciului de pază, pe 9 noiembrie, la Cabana militară de instruire Cheia.

Caporalul Georgel Guță, victimă a accidentului din 9 noiembrie de la Cabana militară de instruire Cheia, fusese transferat, sâmbătă, de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC) la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, pentru continuarea tratamentului de specialitate.

În data 9 noiembrie militarul a fost internat la SUUMC în stare foarte gravă, cu un grad și o suprafață corporală arsă de aproximativ 88%, din care 61% gradul III, cu Indice Baux = 119 (mortalitate de 95% ).

Ulterior intervențiilor chirurgicale de urgență, pacientul a fost spitalizat în Secția ATI, unde s-a aflat sub supravegherea unei echipe medicale multidisciplinare, constituite din medici specialiști în: urgență, ATI, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și arsuri, ORL, oftalmologie, pneumo-ftiziologie și boli infecțioase.

Evoluția locală a fost lent favorabilă, cu remiterea edemelor și detersia parțială a zonelor de arsură de gradul III.

Mai multe articole despre:
cabană cheia caporal