MENIU

Cantina din Piteşti vinovată pentru toxiinfecţia mai multor elevi, amendată cu 4.000 de lei

Patronul cantinei şcolii din Piteşti, unde au mâncat aproape 40 de elevi care au făcut toxiinfecţie alimentară, a fost amendat cu 4.000 de lei.

Din partea DSP Argeş, patronul a primit două amenzi de câte 1.000 de lei. Iar DSV l-a amendat cu 2.000 de lei. Sancţiunile au fost date pentru că firma nu a păstrat probe, nu a triat corespunzător personalul, iar angajaţii nu purtau mănuşi, informează Realitatea TV.

"Am avut o echipă care a fost la bucătăria de la Şcoala 16. (...) În prezent nu avem rezultate finale, ancheta epidemiologică este în defăşurare. Unitatea de alimentare publică este închisă şi va fi deschisă numai după respectarea tuturor condiţiilor igienico-sanitare", a precizat  Sorina Honţaru, director DSP Argeş.

Zeci de elevi ai Şcolii nr. 16 din Piteşti au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la o cantină privată, cu care unitatea de învăţământ are contract.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au declanșat duminică o anchetă epidemiologică.

De asemenea, inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu a anunţat că toate cantinele care deservesc unități de învățământ din județul Argeș vor fi verificate în cursul acestei săptămâni.