MENIU

Când trebuie să mâncăm fructe pe parcursul zilei

Fie ca vrei sa slabesti, sa ai pielea mai stralucitoare si par mai des, fie ca ai probleme cu hipertensiunea, fructele iti sar in ajutor, rezolvand o multime de probleme de sanatate.

Continutul bogat in minerale, vitamine, flavoinoizi si antioxidanti al fructelor, fac din acestea un aliat de pret al sanatatii tale.

Cea mai potrivita parte a zilei pentru consumul de fructe este dimineata. Consumul fructelor pe stomacul gol, imediat dupa ce ai baut un pahar cu apa, are efecte benefice asupra organismului, oferindu-i energia necesara pentru un inceput de zi reusit. Fiind o sursa bogata de antioxidanti, fructele ajuta organismul sa scape de efectul nociv al radicalilor liberi asupra organismului.

Poti consuma fructe si dupa-amiaza, insa in a doua parte a zilei metabolismul incetineste, ceea ce inseamna ca fructele, fiind bogate in zahar, vor creste glicemia si vor determina sistemul digestiv sa se activeze. Asta inseamna ca va aparea curand senzatia de foame.

De asemenea, consumul de fructe este recomandat si intre mese, acestea fiind digerate rapid. Fructele trebuie neaparat consumate pe stomacul gol, astfel incat sa fie procesati toti nutrientii, toate fibrele si toate zaharurile simple cu usurinta, iar organismul sa beneficieze de proprietatile acestora din plin.

Medicii nutritionisti sunt de parere ca fructele reprezinta gustarea ideala intre mese, fiind sarace in calorii, insa bogate in minerale si nutrienti valorosi.

Sursă: doc.ro

Mai multe articole despre:
sănătate fructe