MENIU

Când este considerat vindecat un pacient COVID? Adrian Marinescu: "Măsurile de prevenție, necesare. La fel și efectuarea testelor consecutive"

Când este considerat vindecat un pacient COVID? Adrian Marinescu: "Măsurile de prevenție, necesare. La fel și efectuarea testelor consecutive"

Când este considerat vindecat un pacient infectat cu noul coronavirus? Este întrebarea pusă de tot mai mulți oameni care, deși nu mai au simptome, stau în continuare în casă de teamă să nu infecteze pe cineva. Mai au nevoie cei infectați de două teste consecutive? Părereile medicilor pe marginea acestui subiect sunt împărțite, relatează Realitatea PLUS. 

"Testul RT PCR, cel pe care îl folosim în momentul de față pentru diagnosticuri, cu siguranță că are și minusuri, iar unul dintre ele este că nu face o diferență clară între infecția activă și, de exemplu, momentul în care pacientul are fragmente de virus mort și ar putea să aibă pentru perioade lungi de timp testul pozitiv.

Ultimele date merg pe următoarea idee: din momentul în care punem diagnosticul, pacientul trebuie să fie izolat 14 zile, fiind perioada considerată cu o probabilitate mare să aibă infecția activă. După 14 zile, el iese din izolare, nu are nevoie să facă un test care să fie neapărat negativ pentru că chiar și dacă e pozitiv nu-mi arată infecția activă, după cum spuneam mai devreme. După cele două săptămâni, bineînțeles că rămân măsurile generale de prevenție. Neștiind clar dacă anticorpii obținuți atunci când trecem prin infecție sunt anticorpi protectori, în cât timp îi pierdem, atunci este clar nu numai că vom respecta măsurile de prevenție, dar sigur că ulterior vor mai fi făcute testări după caz", a declarat medicul Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. 

Mai multe articole despre:
coronavirus adrian marinescu