MENIU

Ca-n filme! Pompierii au salvat de la moarte un sinucigaș, chiar înainte care acesta să se arunce pe geam

Foto arhivă Inquam

Un bărbat din municipiul Caransebeş, care ameninţa că se aruncă de la etaj, a fost salvat de pompieri în ultimul moment. Aceștia au spart uşa apartamentului în care se afla sinucigașul şi au reuşit să-l prindă chiar înainte ca acesta să se arunce pe geam.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin, bărbatul, în vârstă de 52 de ani, cunoscut cu probleme psihice, a spart geamul de la o fereastră şi ameninţa că îşi taie venele cu un ciob de sticlă. În plus, acesta susţinea se va arunca pe fereastră şi că va da foc unei butelii cu gaz aflată în interiorul apartamentului, lângă uşa de la intrare.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale pompierilor militari şi unul de poliţişti, ajutate de o ambulanţă SMURD şi o maşină de intervenţie şi salvare de la înălţime.

Echipele de salvatori au evaluat rapid situaţia, însă încercările de a vorbi cu bărbatul şi a-l determina să renunţe la acţiunile sale au eşuat. În aceste condiţii, echipele au fost pregătite să intervină atât prin exteriorul, cât şi prin interiorul blocului, iar când bărbatul a intenţionat să se arunce pe geam, pompierii au spart uşa şi unul dintre ei l-a prins pe individ în ultimul moment.

Bărbatul a fost imobilizat imediat, acesta fiind agitat şi cu plăgi tăiate la nivelul gâtului şi al mâinilor. După ce a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, bărbatul a fost transportat la spitalul din Caransebeş, în stare stabilă.

Mai multe articole despre:
pompieri caras sinucigaș bolnav psihic