MENIU

Bulibaşa Ferdinant Stănescu a fost reţinut. Este acuzat de trafic de influenţă

Ferdinant Stănescu, bulibaşă în Grajduri (Iaşi), a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 decembrie 2015, a lui Ferdinant Stănescu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului, în zilele de 22 şi 25 noiembrie 2015 și 9 decembrie 2015, Stănescu a pretins de la o persoană (denunţător în cauză), suma totală de 30.000 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra a trei magistrați din municipiul Iași, învestiți cu soluționarea unei cauze penale în care o rudă a denunţătoarei a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv.

În schimbul banilor pretinşi, suspectul a afirmat că îi va determina pe magistrații respectivi să dispună punerea în libertate a persoanei respective.

Stănescu susţinea că, fiecare dintre cele trei persoane ("doi procurori și un judecător") urmau să primească inițial suma de 5.000 de euro, iar, după punerea în libertate a rudei denunţătorului, încă 5.000 de euro/persoană.

Pe 9 decembrie 2015, în parcarea unui hotel din localitatea Băile Felix, bulibaşa a primit de la denunţător o primă tranșă de 12.000 de euro din suma pretinsă, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Ferdinant Stănescu va fi adus joi, 10 decembrie 2015, în faţa Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.