MENIU

Bucureştenii îşi vor putea plăti locul de parcare prin sms

Bucureştenii îşi vor putea plăti locul de parcare prin sms, începând din ianuarie 2012, în cadrul unui proiect pilot lansat marţi în Piaţa George Enescu din Capitală. Proiectul a fost deja implentat în Timişoara, Târgu Mure şi Oradea.

Bucureștenii îşi vor putea plăti locul de parcare prin sms, scrie NewsIn. "Prin intermediul acestui sistem, ne propunem eradicarea fenomenului de încasare ilegală a banilor pentru parcările administrate de Primăria Capitalei. Am început cu parcarea din Piaţa George Enescu, urmând să-l extindem şi în altele, dacă va merge bine", a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Sistemul funcționează, deocamdată, doar într-o singură reţea de telefonie mobilă (Vodafone). Parcarea poate fi plătită pentru o oră sau pentru 24 de ore trimiţând un sms cu numărul de înmatriculare la 7577. Cu cinci minute înainte de expirarea timpului de parcare, clientul va fi avertizat printr-un mesaj că îi expiră ora de parcare. Tot înainte de expirarea timpului, clientul poate trimite un nou sms cu numărul de înmatriculare al maşinii, pentru a prelungi termenul de parcare.

Costul unei ore de parcare va fi de circa 1,93 lei, incluzând şi taxa către operatorul de telefonie mobilă, au precizat reprezentanţii municipalităţii.

În parcările cu plata prin sms vor fi controlori care vor verifica maşinile parcate, cu ajutorul unor terminale GSM echipate cu cartele SIM de date. Controlorul va introduce numărul de înmatriculare al maşinii, iar terminalul îi va spune dacă în baza de date există o plată efectuată pentru acest număr.

În România, noul sistem de plată a parcării a fost deja implementat în Târgu Mureş, Bistriţa, Timişoara, Oradea şi Satu Mare.

Mai multe articole despre:
primar primărie parcare Vodafone sms bucureşteni