Brâul Maicii Domnului ajunge în România, pe 13-15 mai
Brâul Maicii Domnului. Credincioșii ortodocși, dar nu numai, au posibilitatea ca timp de 2 zile, 13-15 mai, să se închine uneia dintre cele mai importante relicve ale creștinismului, care este păstrată cu sfințenie de călugărițele de la Mănăstirea Kato Xenia, din Volos Grecia – ”Brâul Maicii Domnului”.
Brâul Maicii Domnului.Sfântul brâu va fi adus în orașul Voluntari, de către maicile de la Mănăstirea Kato Xenia.
Brâul Maicii Domnului. Acesta a fost tesut de insasi Maica Domnului din par de camila si alaturi de Cinstitul ei Acoperamant, constituie singura amintire pretioasa ce se pastreaza din viata ei pamanteasca.
Br&acir" src="http://media.realitatea.net/multimedia/image/201605/w500/braul-maicii-domnului_85546200.jpg" alt="(w500) Br&acir" width="500" height="333" layout="responsive">
Brâul Maicii Domnului. De-a lungul vremii, Brâul Maicii Domnului a vindecat nenumărați bolnavi, în special cei atinși de cancer și a ajutat să nască o mulțime de femei care nu puteau avea copii. Tămăduirea acestora s-a produs prin purtarea în jurul taliei a unei panglici care a fost atinsă de racla în care se pastrează brâul Maicii Domnului, conform Libertatea.
Brâul Maicii Domnului. Ţesut din păr de cămilă, Brâul Maicii Domnului constituie o amintire prețioasă ce se păstrează din viață pământească şi smerită a Maicii Domnului, fiind cinstit cu multă evlavie de credincioşii ortodocşi din întreaga lume.
Brâul Maicii Domnului. Înfăptuitor de minuni
Brâul Maicii Domnului. Mai toți credincioșii cred că Brâul Maicii Domnului are proprietăți miraculoase și este cunoscut ca înfăptuitor de minuni. Se spune că de-a lungul vremii, Brâul Maicii Domnului a vindecat nenumărați bolnavi, în special pe cei de cancer, și a ajutat să nască mulțime de femei care nu puteau avea copii.
Brâul Maicii Domnului. "Brâul Maicii Domnului a făcut să înceteze diferite epidemii: în anul 1813, Brâul Maicii Domnului de la Vatoped a fost adus în Țara Românească pentru îndepărtarea ciumei; în anul 1871, sultanul turc sub a cărui protecție se găsea Sfântul Munte Athos după căderea Constantinopolului, a dus Brâul în țara sa pentru îndepărtarea holerei; în anul 1894 Brâul a fost dus la Kios, pentru a înlătura epidemia care lovise plantațiile de lămâi și portocali”, au explicat reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului, potrivit TurnulSfatului.ro.
Brâul Maicii Domnului. Sunt și alte numeroase miracolele care s-au întâmplat până în ziua de astăzi cu Sfântul Brâu. Valoarea lui este inestimabilă deoarece este direct legat de Maica Domnului, Preasfânta Fecioară Maria.
Brâul Maicii Domnului. De aceea, Biserica Ortodoxă acordă un cult Sfântului Brâu, așa cum o face și cu Preasfântul Lemn din Crucea Domnului. În calendarul ortodox, evenimentul așezării Sfântului Brâu al Maicii Domnului în racla, este pomenit la 31 august.
Brâul Maicii Domnului. Istoria minunatului veșmânt
Brâul Maicii Domnului. După un scurt transfer în Capadocia, Sfântul Brâu a fost adus în Ierusalim, de către împăratul Teodosie cel Mare. Până în secolul al IV-lea, Brâul Maicii Domnului s-a păstrat la Ierusalim.
Brâul Maicii Domnului. Însă în anul 395, Arcadie, fiul împăratului Teodosie cel Mare (379-395), aduce Cinstitul Brâu al Maicii Domnului la Constantinopol. În secolul al X-lea, împărăteasa Zoe, soția lui Leon cel Înțelept, în urma vindecării sale miraculoase, a brodat Brâul cu fir de aur, forma în care se păstrează și astăzi, și l-a reașezat în racla dăruită de împăratul Arcadie. Evenimentul reașezării Brâului în racla este pomenit, în calendarul ortodox, la data de 31 august.
Brâul Maicii Domnului. Potrivit Tradiții, Apostolul Toma, nefiind prezent la înmormântarea Maicii Domnului, a primit Sfântul ei Brâu ca dovadă a învierii și înălțării ei cu trupul la cer. Acestă a fost țesut de însăși Maica Domnului din păr de camilă.
Brâul Maicii Domnului. Între anii 1512 si 1520, Neagoe Basarab, domnitorul Țării Românesti, a înnoit incinta Mănăstirii Vatoped și a construit un paraclis cu hramul "Brâul Maicii Domnului". Paraclisul a fost reparat în anul 1794, tot cu ajutoare românești, iar în secolul al XIX-lea România a daruit Paraclisului Maicii Domnului o noua catapeteasmă.
Brâul Maicii Domnului. Racla de argint
Brâul Maicii Domnului. De asemenea, racla de argint în care se păstrează Brâul la Manastirea Vatoped a fost confecționată în secolul al XVIII-lea tot în Tara Românească. În această sfântă raclă se pastrează numai despre o parte din Brâu, pentru că alte două părți ale acestuia au fost dăruite, în anul 1522, Mănăstirii de maici Kato Xenia, situată la 50 de kilometri de orașul Volos.
Brâul Maicii Domnului. Acesta a fost luat de la Muntele Athos, în anul 1552, și adus la Mitropolia Dimitriadei, într-un moment de grea încercare pentru populația de aici, în timpul unei mari epidemii de ciumă. Istoria povestește că, imediat dupa aducerea sa, oamenii s-au însănătoșit.