MENIU

Bolid de lux înghițit de o groapă, pe o stradă din apropierea unei grădinițe din București, după ce asfaltul s-a surpat. Ce spune Primăria - VIDEO

Bolid de lux, la un pas să fie înghițit de o groapă, pe o stradă din Sectorul 6

Incident șocant miercuri dimineață, în Capitală. Un bolid de lux a fost aproape înghițit de o groapă apărută după ce asfaltul s-a surpat. O tragedie a fost evitată la mustață și asta deoarece zona este intens circulată de părinți și bunici care duc copiii la grădinița situată în proximitate. În plus de asta, șoferul mașinii și copilul acestuia se aflau chiar lângă autoturism, spune poliția, când s-a produs incidentul. Aceștiau au primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital. În cauză a fost deschis un dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

Totul s-a petrecut pe Șoseaua Orhideelor, în zona Grădiniței 168. Incidentul se putea transforma însă într-o adevărată tragedie având în vedere că în apropiere se afla și o mașină de la salubrizare, ale cărei roți au căzut parțial în groapă. Aceasta s-ar fi putut prăbuși în orice moment peste mașina aflată în groapă. 

În plus de asta, incidentul s-a produs în apropierea unei alei care duce la o grădiniță, alee ce este folosită de părinți și bunici pentru a-i duce pe cei mici la grădiniță. Strada este, de altfel, intens circulată, mai ales la primele ore ale dimineții.

Nu la fel de norocos a fost însă șoferul autoturismului. Conform imaginilor, mașina a căzut aproape complet în groapa produsă dupa ce asfaltul s-a surpat. Și nu vorbim despre orice mașina, ci despre un bolid de lux.

Ce spune Primăria

"Legat de incidentul care a avut loc în această dimineață, în jurul orei 7.30, venim cu precizări.

Calea de acces, din strada Regiei 2, este teren privat și se află în proprietatea unei societăți. Înainte de "89, aici a funcționat Fabrica de Țigarete. 

Terenul s-a surpat deasupra unei conducte de utilități din cauza greutății cumulate a mașinii parcate și a autoutilitarei care aparține unei firme de salubrizare, oprită pentru a ridica gunoiul", au transmis reprezentanții primăriei de sector.

Tragedie, evitată la mustață: proprietara mașinii și copilul acesteia, chiar lângă mașină în momentul producerii incidentului

Potrivit Poliției, mașina se afla staționată iar asfaltul ar fi cedat în momentul în care a trecut autoutilitara.

Propietara mașinii, o femeie de 45 de ani, și copilul acesteia se aflau chiar lângă autoturism atunci când a avut loc incidentul. Femeia a primit, se pare, îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD sosit la fața locului. 

"Astăzi, 9 octombrie 2024, în jurul orei 08.30, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un autoturism ar fi căzut într-o groapă formată în urma surpării asfaltului, în curtea unei unități de învățământ, din Sectorul 6.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției 20 Poliție care au constatat faptul că cele sesizate se confirmă.

Din primele verificări a reieșit faptul că mașina se afla staționată, iar în momentul în care ar fi trecut o autoutilitară de salubrizare, asfaltul ar fi cedat.

Menționăm faptul că, proprietarul mașinii, o femeie în vârstă de 43 de ani și copilul acesteia, în vârstă de 5 ani, se aflau lângă autovehicul în momentul producerii incidentului.

În acest moment activitățile sunt în dinamică", au transmis polițiștii. 

La fața locului au sosit și echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, reprezentanți ai Serviciului Disciplină în Construcții Sector 6, dar și reprezentanți ai Primăriei Sectorului 6.

În cauză a fost deschis un dosar de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Referitor la persoanele din autoturism, ISU a transmis că acestea au fost asistate medical la fața locului și că au refuzat transportul la spital. 

"În acest moment acționăm pentru asigurarea zonei și extragerea autovehiculelor implicate.

Intervin: 1 autospecială de stingere cu apa și spuma, Detașamentul Special de Salvatori, containerul multirisc, buldoexcavator și un echipaj SMURD", au informat reprezentanții ISU.