Bobby Păunescu cere declasificarea dosarelor celor care au comis abuzuri înainte și după 1989 - Ministerul de Interne nu a răspuns
Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a anunțat că a cerut declasificarea dosarelor celor care au făcut abuzuri înainte de 1989 și după dar nu a primit încă un răspuns.
„Cerem să se declasifice dosarele celor care au făcut abuzuri inainte de 89 si dupa. Am scris in engleza. Cererea am făcut-o pe pagina mea de Instagram. (...) Declasificarea dosarelor, cum spunea si directorul SRI Eduard Hellvig că ar fi fost bine să se declasifice de la revoluție.
Am scris pe Instagram și am și înștiințare către MAI, SRI, SIE, toata lumea a primit, dar am un răspuns de la MAI că nu se poate primi un răspuns. (...) S-a sunat la Ministerul Justiției și ni s-a spus să așteptăm, probabil este în concediu”, a anunțat Bobby Păunescu, regizor, președinte ARMIS, duminică seară, la B1 TV.
„Nu vreau sa dau nume, a avut un efect foarte puternic in Portugalia. Radio Europa Liberă se lupta. Ca urmare, foarte mulți oameni au murit în Portugalia, dintre cei care susțineau România Europea Liberă. (...)
Dosarele SIPA , faptul că s-a intrat in viata lor privată, au fost amenințați, am văzut la Realitatea TV, pe județul Ilfov, cum se întîmplă lucruri acolo, se pune presiune, nu poți da vina pe judecători. Fiind puși sub presiune, știm, ai microfoane în saltea... , nu pot spune multe lucruri”, a explicat Bobby Păunescu.
Jurnalistul Mihai Rusu, din Germania, fost angajat la Radio Europa Liberă în perioada comunistă, a declarat că susține cererea făcută de Bobby Păunescu: „Am cerut noi și, prin șeful nostru, au venit la București , au stat de vorba cu generalul Măgureanu (Virgil Măgureanu, director SRI - n.red.) ca să dea drumul la dosare. Au spus da, se va da drumul. Ca să nu se mai găsească apoi dosarele. Și noi aveam bănuieli că unii dintre colegii noștri... A fost o acțiune internațională americano-română. Nu stim deocamdata nimic. Susțin cererea dvs. Nu numai pentru dosarele Radio Europa Liberă”.
Bobby Păunescu a anunțat că va face și o cerere la Ministerul Justiției și a amintit și de conturile din străinătate ale românilor care nu și-au plătit taxele, care însumează 260 de miliarde
„Este o cerere pe care o voi face. Este vorba de țările unde s-au descoperit conturile românilor care au uitat să plătească taxe. Sunt milioane. Cei care s-au dus cu aceste cereri la Ministerul Justiției... Sunt conturi unde au ajuns banii, unii ilicit, unii licit, care nu puteau ajunge in buzunarul final decât dacă-și plăteau dările la stat, acei 16%. Prin optimizare fiscală se fac acele offshore-uri. Prin aceste companii se pierde urma, prin care printr-un offshore final ies banii și se plătesc... Sunt cărți de credit ale amantelor, verișoarelor. Am găsit aceleași fete la antreprenori. (...)
Sunt și oameni cinstiți. Nu vreau să cadă imaginea asta pe toți.
Sunt miliardari care preiau business-uri, mari oameni de afaceri, care dau o direcție, dar au bani ascunși, dar au bani ascunși cu taxe neplătite. pentru a nu cădea această imagine negativă asupra tuturor antreprenorilor să vedem care cine a făcut-o, să facă Ministerul Finanțelor, plătiți și vă luați banii înapoi”, a adăugat Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS.
„Exista foarte mulți in SRI, care lupta. Activitatea premierului e subminată, cum de altfel e subminată si activitatea unor companii italiene care-și fac treaba cum trebuie. Există niște lucruri care, când se încalcă interesele acestei mafii poliltica, economică, condusă de la Moscova... nu se mai poartă negocieri cu mari companii importante, care își desfășoară activitatea corect în România, dar sunt subminate. (...)
Vom avea un nou ambsador român desemnat de președintele american Joe Biden - Kathleen Ann Kavalec. S-a născut în California, vine de la OSCE în România, a lucrat la Kiev, la Moscova de două ori. Vine în România, cunoaște foarte bine această zonă, foarte bine și partea culturală. (...)
Odată cu venirea noului ambasador american se va discuta despre corupție și declasificarea dosarelor de dinaintea 1989 și după 89 din MAI, MAE. MAI nu primește mesaje, ei nu se ocupă cu
declasificarea dosarelor care au legătură cu încălcarea drepturilor omului de dinainte de 89 dar si dupa 89. (...)
Având în vedere că s-au găsit 260 de miliarde bani românești, nu și-ar fi plătit taxe aici sau ar fi lucruri ilegale la mijloc, Ministerul de Finanțe, în loc să se împrumute sau să ia taxe de la cetățenii români, să se îndatoreze, trebuie luați acești bani apoi să ne împrumutăm. Acești bani reprezintă jumătate din datoria publică a României”, a conchis Bobby Păunescu.