Boala care afectează toate organele şi pe care aproape 2 milioane de români nu ştiu că o au!
Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră diabetul o adevărata epidemie mondială. Datele sunt îngrijorătoare! În ultimii 20 de ani, rata diabetului zaharat a crescut de 8 ori la nivel global, iar experţii pun acest lucru mai cu seamă pe creşterea alarmantă a incidenţei obezităţii şi reducerii prevalenţei exerciţiilor fizice şi stilului de viaţă activ în existenţa omului modern.
Dacă în 1985 rata diabetului era estimată la 30 de milioane, în prezent circa 240 de milioane de oameni suferă în lume de diabet zaharat.
Aproximativ 1,7 milioane de români (11,6% din populaţie) suferă de diabet zaharat, adică dublu faţă de ceea ce se estima până acum, atestă PREDATORR, primul studiu realizat în ţara noastră privind prevalenţa diabetului.
Primele semne ale diabetului
Foamea şi oboseala – persoanele care observă că de la un timp au o poftă prea mare de mâncare, inclusiv de alimente dulci, şi care mănâncă mai mult ca de obicei, ar putea suferi de creşterea nivelului zahărului în sânge;
Setea – persoanele ce suferă de diabet au o sete nepotolită şi beau cantităţi mari de apă, peste 3-4 litri chiar şi în sezonul rece
Urinare abundentă – persoanele cu diabet urinează cantităţi prea mari de urină, peste 2-3 litri în 24 de ore şi pot avea micţiuni frecvente, mai multe de 5-7 ori pe zi.
Uscăciune în gură;
Mâncărimi ale pielii, din cauza cantităţii mari de lichide eliminate din organism, mucoasele şi pielea devin uscate, motiv pentru care pielea începe să producă mâncărimi.
Vedere înceţoşată
Alte simptome precum acutizarea infecţiilor micotice în organism, mâncărime vaginală, prurit între degetele de la picioare, sub sâni, inflamaţia foliculilor piloşi la nivelul pielii, vindecarea lentă a rănilor, tind să apară după ce glicemia a fost ridicată pentru o lungă perioadă în organism.