MENIU

Bianca parcurgea 26 de kilometri pe jos ca să ajungă la școală - SUTE de români au sărit în ajutorul adolescentei

Bianca parcurgea 26 de kilometri pe jos ca să ajungă la școală - SUTE de români au sărit în ajutorul adolescentei

Bianca, fata de 16 ani din județul Iași, care mergea pe jos la liceu, dus-întors câte 26 de kilometri, a fost ajutată de sute de români. Pentru prima dată, adolescenta a mers la mall să-și ia haine, a primit alimente și medicamente pentru mama ei. Însă, cel mai important, Bianca nu va mai face naveta. Va sta la internatul liceului acolo unde i-au fost plătite camera și mesele zilnice. 

Bianca Michiu are 16 ani și este elevă la un liceu tehnologic din localitatea Vlădeni, județul Iași. De multe ori, fata nu are bani de abonament, iar drumul spre școală devine un chin. Indiferent de vreme, parcurge, dus- întors, 26 de kilometri și niciodată nu s-a gândit să lipsească de la ore.

Familia abia reușește să se întrețină. Singurul venit lunar stabil reprezintă bursa socială a fetei şi alocaţia acesteia, adică cel mult 600 de lei.

Merge 26 de kilometri pe zi să ajungă la școală! Banii din alocație și bursă se duc pe medicamentele mamei bolnave

În doar câteva zile, viața Biancăi s-a schimbat radical. A fost ajutată de sute de oameni impresionați de viața grea pe care tânăra și familia ei o aveau. Trăiau doar din alocația și bursa fetei și, rareori, din ceea ce tatăl reușea să câștige muncind cu ziua prin sat.

Cel mai greu îi era să ajungă la școală. Când nu avea bani de bilete sau de abonament, Bianca mergea pe jos, dus-întors, câte 26 de kilometri. Acum însă, eleva nu va mai face naveta. Cu banii strânși din donații, Bianca va sta la internatul liceului Tehnologic.

„Nu am avut bani sa ma intorc inapoi si m-am pornit pe jos. Am facut vreo doua ore aproape”, a declarat Bianca Michiu.

Ca să nu mai folosească alocația fiicei, mama Biancăi, grav bolnavă, a primit și ea medicamentele necesare pentru o perioadă îndelungată.

Aceasta a declarat că nu a avut nici ajutor social: „Nimic. Nimic n-am avut”, relatează Realitatea PLUS.

Bianca Michiu își dorește acum să termine școala și să se facă croitoreasă.

Mai multe articole despre:
bianca michiu fata mers pe jos vladeni iasi