Beneficiile uluitoare ale troscotului
Troscotul este o plantă medicinală care înfloreşte din mai până în septembrie. În scop terapeutic, se recoltează partea aeriană, care conţine acid salicilic, tanini, flavone şi substanţe minerale.
Această plantă are proprietăţi astringente, antidiareice, colagoge, emanogoge, antifungice, vermifuge şi hemostatice. Troscotul este utilizat pentru calmarea tusei şi în tratarea simptomelor răcelii. De asemenea, este folosit drept remediu natural pentru sângerările menstruale abundente, în dizenterie şi eczeme.
Această plantă este recomandată şi pentru reducerea tensiunii arteriale, ca agent antireumatic, antipiretic şi hipoglicemic, scrie ziuaconstanta.ro. Are efecte pozitive şi în ceea ce priveşte tratarea disconfortului intestinal, tratarea varicelor şi vindecarea rănilor. Ceaiul de troscot este recomandat pentru a favoriza creşterea cantităţii de urină eliminată. În plus, acest ceai poate fi consumat în caz de gastrită, hemoroizi, hemoragii intestinale, bronşită, diabet, gută şi obezitate.