Beneficiile uimitoare ale ghimbirului asupra sănătății
Condiment foarte apreciat mai ales în bucătăria asiatică, ghimbirul este și o plantă medicinală cu numeroase beneficii pentru sănătate.
Discuțiile referitoare la importanța rădăcinii de ghimbir (Zingiber officinale), ca plantă medicinală, datează din secolul I.
De atunci, ghimbirul este folosit pentru a îmblânzi efectele artritei reumatoide. În timp, multe medicamente antiinflamatoare, pe bază de ghimbir, au venit în ajutorul pacienților diagnosticați cu artrită reumatoidă și cu multe alte afecțiuni. În farmacopeea orientală se menționează că rădăcina de ghimbir este în armonie cu sănătatea: planta este un remediu pentru durerile de cap, reduce sau elimină grețurile de dimineață, amețelile și vertijurile.
Numeroasele beneficii oferite de ghimbir se datorează combinației fericite de substanțe active din compoziția sa: vitamine (C, E, B6), minerale (calciu, fier, magneziu, seliniu, sodiu), carbohidrați și fibre. Totodată, uleiurile de ghimbir au efecte analgezice, sedative și antitermice. Valoarea calorică a plantei este redusă (20kcal/100 g), fiind sărac în carbohidrați digerabili și nu conține grăsimi.
Medicina modernă i-a atribuit ghimbirului și alte roluri printre care cel de antioxidant, de sedativ și de expectorant. În același timp, durerile de ficat și balonările abdominale se ameliorează cu ajutorul infuziei de ghimbir, preparată din trei bucățele de rădăcină de ghimbir și o cană de 200 ml cu apă clocotită. Ceaiul se infuzează timp de zece minute, apoi se strecoară și bea-câte o ceașcă, după fiecare masă.
Citește restul articolului pe Fabuloase.ro