MENIU

Belgrad a devenit destinație de carantină pentru mii de indieni

Centrul Belgradului

Capitala Serbiei, Belgrad, a devenit escală de carantină pentru mii de indienii care pleacă spre diverse destinații de vacanță. Din cauza numărul extrem de mare de cazuri din țară, multe state le interzic cetățenilor indieni să le viziteze direct și le impun un sejur intermediar, de 2 saptamâni, într-o țară terță. Serbia a devenit foarte populară pentru că nu le cere vizitatorilor străini documente privind vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Hotelierii afirmă că mii de turiști indieni s-au oprit în Belgrad în luna iulie, iar statisticile indică faptul că în iunie Serbia a înregistrat o creștere anuală de 48,4% a sosirilor de turiști în timp ce numărul cazărilor peste noapte a crescut cu 39,3%, potrivit Reuters, citat de HotNews.

Chiar dacă li se cere să petreacă minim 7 zile în carantină, în funcție de cerințele țării de destinație, Serbia a devenit o oprire populară pentru indieni fiindcă le oferă posibilitatea intrării în țară fără viză dacă au fost vaccinați împotriva COVID-19 sau dacă prezintă un test negativ pentru coronavirus.

Autoritățile de la Belgrad au raportat peste 722.000 de infecții cu coronavirusul și 7.118 decese cauzate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei. Pe de altă parte, India a înregistrat al doilea cel mai mare bilanț de infecții cu coronavirusul la nivel mondial, după Statele Unite, iar cetățenilor săi le este interzis să intre în numeroase state dacă nu petrec 2 săptămâni într-o țară de tranzit.

 

 

Mai multe articole despre:
indieni belgrad vacanta covid serbia