MENIU

Becali le-a spus magistraţilor că a minţit pentru că îi era frică de Băsescu

Băsescu, spaima lui George Becali. Omul de afaceri susține că și-a retras declaraţia dată în 2015 împotriva lui Puiu Popoviciu și a mințit în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti pentru că îi era frică de fostul președinte Traian Băsescu. Nici procesul de astăzi nu a fost unul obişnuit. Un bărbat a cântat muzică bisericească în sala de judecată.

"Ultimele două declaraţii date în faţa Curţii de Apel Bucureşti, adică aia din puşcărie, când eram în puşcărie, din 27 octombrie 2015 (în plus, atunci era Băsescu preşedinte şi îmi era frică) şi cea din 15 februarie 2016 nu mai le menţin pentru că nu citisem şi nici doamna procuror nu a fost profesionistă, nu mi-a citit-o şi nici dumneavoastră, domnule preşedinte, nu mi-aţi zis. Puteaţi să-mi ziceţi: "Bă Becali, ia uite ce ai scris tu aici!", a declarat George Becali la procesul de azi.


În februarie anul acesta, în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, latifundiarul din Pipera a refuzat să-şi menţină declaraţiile date împotriva lui Puiu Popoviciu. Aproape o lună mai târziu, DNA l-a pus pe omul de afaceri sub urmărire penală pentru mărturie mincinoasă.


După ce DNA a deschis dosar pe numele lui, Becali a cerut să citească denunţurile din 2006 şi s-a hotărât să-şi menţină afirmaţiile de atunci.


Dosarul lui Puiu Popoviciu a pornit de la un denunţ făcut de George Becali. Procurorii DNA îl acuză pe omul de afaceri că ar fi intrat ilegal în posesia unui teren de 224 de hectare din cartierul Băneasa, pe care a fost construită și ambasada SUA. Prejudiciul în acest caz se ridică la peste 220 de milioane de euro.

Mai multe articole despre:
DNA justiţie Gigi Becali Traian Băsescu