Beatrice Mahler: La „Marius Nasta” mai este un SINGUR pat liber la ATI-COVID-19. Mulți pacienți sunt tineri și NU cred în coronavirus
În București, la unul din spitalele care zi de zi are grijă de pacienții bolnavi de COVID-19 nu mai este decât un pat liber la Terapie Intensivă. Anunțul a fost făcut de managerul spitalului Marius Nasta din Capitală, medicul Beatrice Mahler, care spune că mulți pacienți bolnavi grav de COVID-19 sunt tineri, care, în plus, nu cred în existența coronavirusului. În aceste zile, din păcate, mai mulți coronasceptici se zbat între viață și moarte în secțiile de ATI în spitalele din România.
Medicul Beatrice Mahler a anunțat deja cu o zi în urmă că la secția ATI din Institutul Național de Pneumoftiziologie “Marius Nasta“ numărul celor care ajung cu forme grave crește accelerat. Astfel că în spital, la secția ATI mai era un singur pat liber în dimineața de luni.
În același timp, medicul a explicat și de ce, deocamdată, în secția COVID-19 nu sunt încă mulți pacienți internați.
„La Marius Nasta, în secția COVID, lucrurile nu stau rău, nu sunt foarte mulți pacienți internați, suntem la o capacitate de aproximativ 30% din paturi ocupate în secție, însă în secția de Terapie Intensivă, unde, e adevărat, sunt mai puține locuri, mai avem un singur pat liber”, a declarat managerul spitalului, Beatrice Mahler la un post TV.
Media de vârstă a celor internați în prezent la „Marius Nasta” este în jur de 60 de ani, „pacienții având între 52 și 76 de ani”, a mai precizat Mahler.
„În România avem tot mai frecvent mesaje de la spitalele care tratează pacienții COVID-19 că sunt pacienți tineri în secțiile de Terapie Intensivă și în secțiile spitalului, pacienți care încă, din păcate, nu cred în existența acestui virus. (…) Ultimele date indică faptul că vaccinurile existente în acest moment și care sunt disponibile și în România, două dintre ele, oferă 95% protecție pentru formele severe de boală”, a explicat medicul Beatrice Mahler.
Reamintim că în ultimele zile au fost raportate chiar cazuri de acest fel, la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, unde doi tineri cu vârste de 24 și 34 de ani au refuzat aparatul de oxigen, însă ulterior au avut nevoie de intubare, fiind în stare critică. La Iași, un bărbat care a făcut anul trecut un transplant de rinichi susținea că nu este bolnav de COVID, însă a ajuns la spital în stare foarte gravă în urmă cu câteva zile.