Beatrice Mahler, avertisment pentru tratamentul COVID-19 la domiciliu. Cele mai importante semne când boala devine periculoasă
Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a avertizat în legătură cu cele mai periculoase simptome ale bolii COVID-19: febra și saturația în oxigen.
Referitor la febră si contextul în care aceasta devine periculoasă în infecția cu noul coronavirus, managerul Institutului "Marius Nasta" a explicat că „trebuie sa stim ca febra este pana la urma un mecanism de aparare al organismului, un mecanism prin care organismul lupta impotriva replicarii virale. Prin urmare, ea este normala intr-o infectie virala, intr-o infectie bacteriana, normala din perspectiva modului in care organismul nostru se apara de infectie. Sigur ca da, trebuie redusa cu tratament specific, cu medicamente care sa scada febra, insa putem spune ca o atentie deosebita trebuie sa acordam sindromului febril (...) daca el trece peste 38,5”.
Totuși, când bolnavii de coronavirus urmează un tratament acasă, cel mai important este să se urmărească saturația în oxigen.
„În primul rand, trebuie sa urmarim, daca avem un dispozitiv pulsoximetru, saturatia oxigenului. O saturatie sub 93 trebuie sa ne trimita catre medicul de familie, sa dam un telefon medicului de familie sau sa apelam 112. Daca nu avem un pulsoximetru, este extrem de important sa monitorizam frecventa respiratorie.
Atunci cand frecventa respiratorie creste si - normalul respiratiilor pe minut este de 16-18 - daca ajungem la o frecventa de 25-30 de respiratii pe minut, cu adevarat trebuie sa fim ingrijorati de ce se intampla cu starea noastra si sa cerem ajutor din partea medicului", a declarat Beatrice Mahler, potrivit ziare.com.