MENIU

Băutura care te scapă de cancer, dar cu o condiție

Știai că există o băutură pe care o bei în fiecare zi și care ține cancerul departe? 

Conform unui studiu făcut la Universitatea din Lund, Suedia, cercetătorii au ajuns la concluzia că reapariția cancerului la sân este semnificativ împiedicată cu ajutorul cafelei. Ei au observat că femeile care au luat medicamentul Tamoxifen și au consumat 2-3 cești de cafea zilnic au avut o rată mai scăzută a recidivei acestui tip de cancer. Cofeina are un efect pozitiv în combinație cu acest medicament, amplificandu-i acțiunea.

Specialiștii suedezi au studiat peste 600 de paciente cu cancer la san timp de cinci ani. Ele au primit un tratament prin care secreția de estrogen era blocată, efectul fiind de inhibare a dezvoltării tumorilor maligne.

Aproximativ 75% dintre tumorile maligne la san își bazează dezvoltarea pe hormonul denumit estrogen, ele dezvoltându-se datorită acestei substanțe secretate de corpul uman. Tratamentul antihormonal are scopul de a bloca dezvoltarea acestui tip de cancer la femei.

Cafeaua este cunoscută și pentru alte efecte pozitive asupra corpului uman. Consumul regulat de cafea reduce riscul de boli cardiovasculare cu 38% la bărbați și cu 22% în cazul femeilor, se arată într-un studiu publicat în revista "British Medical Journal of Epidemiology & Community Health".

Mai multe articole despre:
cafea cancer