MENIU

Bătălia pentru SUA. Cine este omul care l-ar putea înlocui pe Joe Biden în cursa pentru Casa Albă

Gavin Newsom, guvernatorul Californiei. Foto/Profimedia

După dezbaterea electorală dezastru, după care până și democrații s-au recunoscut învinși, a venit vremea ca Joe Biden să se retragă definitiv. Acesta se pare că va fi înlocuit de Gavin Newsom, guvernatorul statului California.

Prestația lui Biden la dezbatere a declanșat un semnal de alarmă în rândul democraților de top, determinându-i pe unii să se întrebe deschis dacă actualul președinte american poate rămâne în fruntea listei democrate.

Ana Maria Păcuraru: O noapte tulburătoare la dezbaterea prezidențială - implicațiile contraperformanței lui Biden

Niciun contracandidat democrat serios nu s-a prezentat pentru a candida împotriva lui Joe Biden, iar în acest moment al campaniei, Biden ar trebui să decidă să se retragă, dacă democrații vor alege un alt candidat. În cazul în care s-ar retrage, nominalizarea democraților ar fi decisă în plen.

O persoană care a fost întrebată frecvent dacă se îndreaptă către o eventuală candidatură prezidențială, fie acum, fie în 2028, este guvernatorul Gavin Newsom.

Cu toate acestea, după dezbaterea prezidențială CNN, guvernatorul Newsom a respins solicitările ca Biden să fie înlăturat din lista democraților.

"Nu-i voi întoarce niciodată spatele președintelui Biden. Nu cunosc niciun democrat din partidul meu care ar face acest lucru", a spus el când a fost întrebat despre zvonurile unor democrați care ar fi dispuși să-l înlocuiască pe Biden ca nominalizat al partidului.

Întrebat de un alt reporter, după dezbatere, dacă se vede ca fiind următorul candidat democrat, Newsom a spus: "Candidatul nostru este Joe Biden. Abia aștept să votez pentru el în noiembrie. El va fi candidatul nostru".

Mai multe articole despre:
joe biden donald trump gavin newsom