MENIU

Barem BAC 2016 matematică plus istorie. Baremul e public! Subiecte: funcții și România după război

În acest articol, vă prezentăm integral subiectele primite de elevi la BAC 2016, proba obligatorie a profilului, la matematică M1, M2, M3, M4 sau istorie. De asemenea, o să încărcăm baremul la matematică și istorie, la ora 15.

Cei mai mulți dintre elevii care au dat BAC-ul astăzi au susținut proba la matematică. Cum se întâmplă în fiecare an, și în 2016 subiectele de matematică de la BAC au avut dificultăți diferite, în funcție de profil: de la cele mai grele subiecte la matematică M1 și M2 (mate-info, respectiv științele naturii) până la cele mai ușoare subiecte la M3 (tehnologic) și M4 (pedagogic).

Elevii care au făcut liceul la uman au susținut probă la istorie, aici nefiind mai multe variante de subiecte.

Așadar, iată ce subiecte au fost la matematică la BAC 2016

- Gata! Edu.ro a publicat baremul oficial pentru subiectele la matematică de la BAC 2016. Mai jos, aveţi rezolvări corecte pentru Matematică M1, M2, M3, M4 (mate info, ştiinţele naturii, tehnologic, respectiv pedagogic). Mai jos, găsiţi şi baremul pentru proba de istorie de la BAC 2016.

Barem matematică BAC 2016 - mate info (M1)

BAREM MATEMATICĂ M2 Ştiinţe Naturii - BAC 2016

BAREM MATEMATICĂ M3 Tehnologic - BAC 2016



BAREM MATEMATICĂ M4 pedagogic - BAC 2016



- barem la istorie, de pe EDU.RO. Iată rezolvările corecte de la proba scrisă cu numărul 2 de la BAC 2016:

- amintim că vom prezenta baremul oficial edu.ro pentru elevii care au susținut proba la matematică (fie că au avut subiecte M1, M2, M3 sau M4) și la istorie. Acest barem va fi online la ora 15 și îl puteți consulta direct în acest articol. Am prezentat totul despre probele de astăzi de la BAC 2016, în aceste articole: matematică și istorie.

Subiecte matematică M1



Subiecte matematică M2

Subiecte matematică M3

Subiecte matematică M4

Și iată și subiectele la istorie la BAC 2016


Transcriem, pentru cei interesați, subiectul III la istorie de la BAC 2016. De regulă, subiectul III este cel care face diferența între o notă mică și una mare la BAC:

Subiectul al III-lea

Elaborati, in aproximativ doua pagini, un eseu despre evolutia Romaniei postbelice, avand in vedere:

- mentionarea a doua cauze ale adoptarii Constitutiei din 1948;
- Precizarea constitutiei din perioada stalinismului adoptata in Romania, in a doua jumatate a secolului al XX-lea si mentionarea a doua caracteristici ale acesteia;
- prezentarea unei trasaturi a constitutiei adoptate in perioada national-comunismului;
-formularea unui punct de vedere referitor la evolutia Romaniei la sfarsitul secolului al xx-lea si sustinerea acestuia printr-un argument istoric

Nota! Se puncteaza si utilizarea limbajului istoric adecvat, structurarea eseului, evidentierea relatiei cauza-efect, elaborarea argumentului istoric (prezentarea unui fapt istoric relevant si utilizarea conectorilor care exprima cauzalitatea si concluzia), respectarea succesiunii cronologice/logice a faptelor istorice si incadrarea eseului in limita de spatiu precizata.

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016: Cum să faci o lucrare cât mai bună la matematică

Atenție la cerințe

E important să citești cu atenție enunțurile problemelor si pe cele ale exercițiilor din examen, dacă vrei să obții o notă mare. Greșelile comise din neatenție și din lecturarea eronată a enunțurilor sunt foarte comune și cu siguranță nu vrei să ți se întâmple și ție așa ceva.

Acordă-ți suficient timp pentru a citi cerințele fiecărei secțiuni a lucrării și recitește cel puțin încă o dată enunțul pentru a putea fi sigură că l-ai înțeles. Dacă nu ai înțeles nu ezita să adresezi o întrebare profesorilor pentru a clarifica enunțul cu pricina. 

Începe cu ce știi

E simplu: Rezolvă mai întâi exercițiile pe care le înțelegi și la care ai rezolvare. Astfel, te asiguri că ai primit deja niște puncte și îți eersezi și mintea înainte de a trece la chestiunile mai dificile.  Nu pierde timpul de la începutul examenului pentru a te chinui să înțelegi și să îți amintești cum se rezolvă problemele și exercițiile care ți se par mai dificile. 

Nu te grăbi!

În acest timp, ai posibilitatea de a rezolva cu atenție problemele și exercițiile și de aceea nu ar trebui să te grăbești deloc. Efectuează cu grijă calculele și acordă-le atenție și celor mai insignifiante detalii și celor mai simple calcule de adunare, scădere, înmulțire sau împărțire, pentru că ar fi păcat să greșești tocmai la acestea.

Probele de examen sunt divizate în 3 părți. Dacă acorzi câte o oră întreagă rezolvării fiecărui subiect, poți evita cu succes greșelile cauzate de grabă. Nu ai nici un motiv să părăsești sala de examen înainte să se scurgă timpul impus de către profesorii coordonatori, așa că ține cont de sfaturile părinților și nu uita că graba poate strica treaba.

Verifică-ți lucrarea înainte de a o preda!

Fii foarte atent și recitește ceea ce ai scris înainte de a preda lucrarea și de a părăsi sala de examen.

În acest fel, te asiguri că dacă ai comis greșeli din grabă sau din neatenție, le poți corecta înainte să fie prea târziu.

Gândește-te că nota ta la matematică și, probabil, viitorul tău depind de predarea completă și revizuită a acestei lucrări și nu o înmâna profesorilor coordonatori înainte să verifici dacă ceea ce ai scris este corect, coerent și lizibil. (sursa: EVA.ro)

Baremul va fi publicat de EDU.RO la ora 15. Vom prelua acest ghid de corectare a lucrărilor, în acest articol. Rămâneți alături de realitatea.net pentru cele mai noi știri de la BAC-ul de anul acesta.