MENIU

Bărbat din Iași, arestat după ce a amenințat în repetate rânduri 2 polițiști, spunându-le că îi va decapita cu o coasă. Cazierul impresionant al acestuia

Bărbat, arestat după ce a amenințat în repetate rânduri 2 polițiști, spunându-le că îi va decapita cu o coasă/ Arhivă foto

Un bărbat din judeţul Iaşi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind inculpat pentru mai multe infracţiuni de ultraj. Mai exact, bărbatul a ameninţat în repetate rânduri doi poliţişti, cărora le-a transmis că îi va decapita cu o coasă. 

Bărbatul, anchetat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, a fost arestat preventiv prin decizie a Judecătoriei Hârlău, într-un dosar în care este cercetat pentru trei infracţiuni de ultraj şi ultraj în formă continuată.

Pe parcursul câtorva luni, el a ameninţat doi poliţişti, cărora le-a transmis că îi va decapita. Ameninţările au început în octombrie anul trecut şi au continuat şi anul acesta. 

Prima faptă a avut loc în data de 21 octombrie 2023, ora 03:24, când bărbatul i-a trimis unui poliţist un SMS prin care îi adresa ameninţări cu acte de violenţă, cuvinte şi expresii jignitoare: „… că vii aici şi mă duc la puşcărie din cauza ta”.

Un bărbat din Bihor, arestat preventiv după ce și-a atacat fratele cu drujba. Victima s-a ales cu tăieturi pe față

Ameninţările au continuat şi în cursul acestui an.

„În data de 28.06.2024, ora 08:30 şi ora 10:00, inculpatul L.M. a adresat ameninţări directe cu moartea şi cu acte de violenţă la adresa agenţilor de poliţie L. V.-I. şi A. G.-B., cărora le-a fost creată o stare de temere, după cum urmează:  îi va decapita cu o coasă pe cei doi agenţi de poliţie dacă vor intra în localitatea Fântânele; „Tu în Fântânele nu mai calci! Mă duc la puşcărie 20 de ani pentru tine! Eu îţi dau în cap frate!”; „(…) mă duc 10 ani la puşcărie, vin înapoi, eu din puşcărie ies, tu din poliţie nu mai ieşi!”; „Eu te fac să dispari!”; „ 10 ani de puşcărie dacă fac, 20 de ani, dacă nu, eu pe tine te scot din Fântânele, pe tine personal (…)!”; „Eu dau în cap!”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că bărbatul are un „cazier impresionant”, fiind anchetat anterior pentru mai multe fapte penale, însă ameninţările adresate celor doi agenţi nu au venit pe fondul unei anchete care să îl vizeze, ci pe fondul unei stări avansate de ebrietate. 

Acesta a făcut apel la decizia Judecătoriei Hârlău privind arestarea sa preventivă în dosarul de ultraj.