MENIU

Cele mai noi metode de copiat sunt fabuloase. Misiune imposibilă pentru profesori

BACALAUREAT 2016. Se apropie examenele și elevii din întreaga lume învață pe brânci. În vremea asta, unii învață...să copieze.

O discuțe de pe site-ul Quora a dezvăluit câteva dintre cele mai ingenioase metode de copiat. Profesorii care vor supravegehea sălile de examene în următoarele luni au motive să fie atenți la ce urmează.

Una dintre metode este inscripționarea răspunsurilor pe spatele calculatoarelor cu care studenții sunt lăsați la examene. Scrisul trebuie să fie puțin vizibil pentru ochiul curios.

O altă metodă, mult mai ingenioasă, presupune dezlipirea etichetei de pe sticla cu apă și lipirea la loc, numai după ce a fost inscripționată cu tot felul de variante de răsunsuri.

Cele mai multe metode folosesc mijloace electronice. Unii elevi folosesc căști foarte mici, pe care le introduc în ureche, unde le sunt șoptite răspunsurile.

Un profesor din Thailanda a explicat o altă metodă. Studenții veneau la examene cu ochelari dotați cu mici camere video wireless, care transmiteau imaginile cu foaia de examen către un grup aflat afară, care la rîndul său trimitea răspunsurile către ceasurile inteligente ale celor din examen.

 

 

Mai multe articole despre:
examene copiat bacalaureat 2016