MENIU

BACALAUREAT 2015. A început proba orală la Limba şi literatura Română.Vezi modele de subiecte la BAC

<p>Evaluarea Naţională 2015. Tentative de fraude: C&acirc;ţi elevi au fost eliminaţi din proba la Matematica</p>

BACALAUREAT 2015. Elevii de clasa a-XII-a intră de astăzi în febra examenelor de Bacalaureat, cu proba orală la Limba şi Literatura Română.

Proba orală la limba română se va desfăşura pe o perioadă de trei zile (8-10 iunie), iar în intervalul 10-12 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B).

În perioada 15-19 iunie va avea loc evaluarea competenţelor digitale (proba D). Ciclul probelor orale se vor încheia cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 22 şi 26 iunie, scrie Adevărul.ro.

Modele de subiecte Bacalaureat 2015: Română real 2015: BAC 2015

Calendar sesiunea iunie-iulie 2015

8 - 10 iunie - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

10 - 12 iunie - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă

15 - 19 iunie - Evaluarea competenţelor digitale în cadrul examenului de Bacalaureat 2015

22 - 26 iunie - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

Probele scrise:

29 iunie - Limba şi literatura română

30 iunie - Limba şi literatura maternă

1 iulie - Proba obligatorie a profilului

3 iulie - Proba la alegere a profilului şi specializării

6 iulie - Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

6 iulie - Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)

9 iulie - Rezolvarea contestaţiilor

10 iulie - Afişarea rezultatelor finale la examenul BAC 2015, sesiunea iunie-iulie.

BAC 2015. Camerele video vor înregistra şi audio

BAC 2015. În ceea ce priveşte desfăşurarea examenului de maturitate, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis că o parte dintre camerele video de la BAC-ul din această vară vor înregistra şi audio.

„5% dintre camerele video de la BAC-ul de anul acesta va înregistra şi audio. Există recomandarea Ministerului de a implementa şi sisteme audio. Mi se pare relevantă pregătirea elevilor, nu supravegherea”, a spus acesta.

BAC 2015. La proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, precum şi la proba orală din cadrul probei de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională studiată în liceu, candidaţii intră în sala de examen în ordinea afişată, respectându-se criteriul alfabetic şi ora prevazuta pentru fiecare grupă.

Fiecare candidat prezintă comisiei documentul de identitate, iar comisia de bacalaureat verifică identitatea fiecarui candidat.

Metodologia de organizare a Bac-ului prevede că se interzice candidaţilor să intre în sala cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

BAC 2015.Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

BAC 2015. Evaluarea competenţelor lingvistice, pentru limba româna

Evaluarea competenţelor lingvistice, pentru limba româna, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celalalt este un alt cadru didactic, de aceeaşi specialitate, din unitatea de învatamânt.

La probele orale, candidatul extrage un bilet şi primeşte hârtie stampilata pentru ciorna.
Pentru elaborarea raspunsurilor, se acordă fiecarui candidat câte 15 minute, iar pentru susţinerea acestora în faţa comisiei, câte10 – 15 minute.

După susţinerea probei, candidatul predă ciorna semnată şi biletul de examen.

Eventualele fraude sau tentative de fraudă la probele orale vor fi comunicate imediat preşedintelui comisiei.

Acesta este obligat să verifice şi să ia măsurile ce se impun, care pot merge până la eliminarea candidatului din examen.