BAC 2018 Chimie anorganica - Subiecte usoare la Chimie anorganica BAC 2018
BAC 2018 Chimie anorganica - Ultima probă scrisă a examenului de BAC 2018 are loc joi. Iată subiectele şi baremul de corectare.
BAC 2018 Chimie anorganica - Vineri, absolvenţii de liceu susţin ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2018: proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii au avut de ales din următoarele materii: Biologie, Anatomie, Chimie organică sau anorganică, Fizică, Geografie, Informatică, Psihologie, Economie, Logică, Sociologie sau Filosofie. Realitatea.net vă oferă în acest articol toate informaţiile de care aveţi nevoie privind examenul la Chimie anorganică: regulament, subiecte, rezolvări, bare de corectare şi rezultate la BAC 2018. Examenul la Chimie anorganică va începe la ora 09:00 şi durează 3 ore. Imediat după terminarea examenului, subiectele la Chimie anorganică vor fi publicate pe realitatea.net, în acest articol, urmând ca baremul de corectare la BAC 2018 Chimie anorganică să fie publicat în jurul orei 15:00, pe realitatea.net şi pe Edu.ro.
Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2018, sesiunea iunie-iulie 2018, au început luni, 25 iunie, cu testul de Limba şi literatura română - proba E)a). Marţi, 26 iunie, s-a desfăşurat proba la Limba şi literatura maternă - E)b): maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană și italiană. Miercuri, 27 iunie, are loc proba obligatorie a profilului - E)c), conform realitatea.net. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării - E)d), este programată joi, 28 iunie.
Pentru susţinerea probelor scrise la BAC 2018, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de elevi din toate promoţiile (118.856 de candidați din promoția 2018, respectiv 18.015 candidați din promoțiile anterioare).
bac 2018 chimie anorganica. Afişarea primelor rezultate la BAC 2018, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe bacalaureat.edu.ro pe data de 9 iulie.
Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise ale Bacalaureatului se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.
bac 2018 chimie anorganica. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise la BAC 2018 este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen, scrie realitatea.net. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare.
În acelaşi timp, elevilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
bac 2018 chimie anorganica. Elevii de clasa a 12-a surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Prin urmare, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.În plus, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
Pentru a fi declarat promovat la BAC 2018, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
- susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
- susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
- obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
bac 2018 chimie anorganica. Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
Potrivit prevederilor metodologice, aplicate începând de anul trecut, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Aşadar, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.
Examenul de bacalaureat este modalitatea de evaluare a competenţelor, a nivelului de cultură generală şi de specializare, atins de absolvenţii de liceu.
BAREM ROMÂNĂ BAC 2018 + SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2018
Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.
Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.
Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003, pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate în anii menţionaţi, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.
bac 2018 chimie anorganica. Pe măsură ce se încheie susţinerea probelor scrise, toate lucrările scrise se transportă şi se predau, de către preşedinte, însoţit de vicepreşedinte, de secretar sau de un membru al comisiei centrului de examen, pe bază de proces-verbal, preşedintelui şi vicepreşedintelui din centrul zonal de evaluare.
Subiecte şi barem BAC 2018 Istorie
Odată cu lucrările de la prima probă scrisă, se predă la centrul zonal de evaluare şi catalogul electronic, completat cu prezenţa şi, după caz, cu rezultatele obţinute de candidaţi la probele de evaluare a competenţelor, desfăşurate în unitatea de învăţământ.
Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate la alin.(4), precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”.
Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.
Subiecte şi barem BAC 2018 Matematica
bac 2018 chimie anorganica. Rezultatele examenului naţional de bacalaureat sunt publice.
Pentru comunicarea rezultatelor finale ale bacalaureatului se întocmesc şi se afişează liste nominale care cuprind: numele şi prenumele candidaţilor, notele obţinute la fiecare probă scrisă, media generală, acolo unde este cazul, participarea şi, după caz, rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor şi rezultatul final: „reuşit"/„respins"/„neprezentat"/„eliminat din examen”.
Rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale nu se contestă.
Toate lucrările primite în centrul zonal de evaluare la aceeaşi disciplină, din cadrul aceleiaşi probe de examen, având acelaşi tip de subiect, sunt amestecate de către preşedintele şi vicepreşedintele comisiei, potrivit realitatea.net, apoi sunt grupate în pachete şi numerotate de la 1 la n. De regulă, pachetele cuprind câte 100 de lucrări. Pachetele de lucrări se introduc în dosare/plicuri, după ce pe fiecare lucrare s-a scris şi numărul de ordine al dosarului/plicului.
Dosarele cu lucrările numerotate sunt predate de preşedinte sau de vicepreşedinte, cu proces-verbal de predare-primire, profesorilor evaluatori desemnaţi de preşedinte. Procesul-verbal conţine data, ora, numele persoanelor care predau/preiau lucrări, disciplina de examen, numărul lucrărilor predate/preluate şi numerele de ordine ale acestora.
bac 2018 chimie anorganica. Înainte de începerea corectării, preşedintele şi vicepreşedintele din centrul zonal de evaluare au obligaţia de a asigura, pentru fiecare disciplină la care se organizează evaluarea, o sesiune de instruire pentru evaluatori. Scopul acestei instruiri este de a diminua diferenţele dintre evaluatori în aplicarea baremului de evaluare.
Evaluarea lucrărilor scrise din fiecare pachet se efectuează, pe baza baremului de evaluare şi notare, în cadrul centrului zonal de evaluare, de doi profesori evaluatori, care lucrează, în mod obligatoriu, în săli separate, stabilite de preşedintele comisiei. În fiecare sală se află cel puţin trei profesori evaluatori. Schimbarea lucrărilor de la primul evaluator la al doilea şi invers se va face în prezenţa preşedintelui sau a vicepreşedintelui comisiei, menţionându-se datele de identificare ale evaluatorului: numele şi numerele lucrărilor corectate.
bac 2018 chimie anorganica. Pe perioada evaluării au voie să intre în săli, în afara evaluatorilor înşişi, doar preşedintele şi vicepreşedintele comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de bacalaureat, preşedintele şi vicepreşedintele centrului zonal de evaluare, reprezentanţii Comisiei Naţionale de Bacalaureat, persoane delegate de către comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti , pentru a controla desfăşurarea bacalaureatului.
Toate borderourile, însoţite de listele cu numerele lucrărilor şi cu distribuţia acestora pe evaluatori se arhivează de către vicepreşedintele comisiei şi vor fi puse la dispoziţia Comisiei Naţionale de Bacalaureat pentru sondaje şi analize post-examen.
După încheierea probelor din cadrul examenului de bacalaureat şi după evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru toţi candidaţii.
Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.
Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.
bac 2018 chimie anorganica. Rezultatul evaluării la proba de evaluare a competenţelor digitale nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu şi în conformitate cu prevederile prezentei metodologii şi a procedurii menţionate la Art.46, alin.(2).
Lucrările scrise/produsele informatice elaborate de candidaţii sunt evaluate de cei doi examinatori ai probei de evaluare a competenţelor digitale, în conformitate cu grila de evaluare transmisă de Centrul Naţional de Evaluare și Examinare.
Fiecare evaluator acordă un punctaj exprimat printr-un număr întreg cuprins între 0 şi 100. Punctajul final al fiecărui candidat se calculează ca medie aritmetică a punctajelor celor doi examinatori, rotunjită la cel mai apropiat întreg, mai transmite realitatea.net. În cazul unei Anexa 2 la ordinul MECTS nr. 4799/31.08.2010, privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat -2011.
Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat - 2011 32 fracţiuni de 0,50 puncte, rotunjirea se face în favoarea candidatului, la numărul întreg imediat superior.
bac 2018 chimie anorganica. În funcţie de punctajul obţinut, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului: utilizator începător, utilizator de nivel mediu, utilizator avansat, utilizator experimentat.
S-au publicat baremele şi subiectele la BAC 2018:
Consultă AICI baremul la GEOGRAFIE 2018 - format PDF
Consultă AICI subiectele la Geografie 2018 - format PDF
Consultă AICI baremul la ANATOMIE 2018 - format PDF
Consultă AICI subiectele la ANATOMIE 2018 - formar PDF
Consultă AICI baremul la Biologie 2018 - format PDF
Consultă AICI subiectele la Biologie 2018 - format PDF
Consultă AICI baremul la CHIMIE anorganică 2018 - format PDF
Consultă AICI subiectele la CHIMIE anorganică 2018 - format PDF
Consultă AICI baremul la CHIMIE organică 2018 - format PDF
Consultă AICI subiectele la Chimie organică 2018 - format PDF
Consultă AICI baremul la FIZICĂ 2018 - format PDF
Consultă AICI subiectele la FIZICĂ 2018 - format PDF
Consultă AICI baremul la INFORMATICĂ 2018 - format PDF
Consultă AICI subiectele la INFORMATICĂ 2018 - format PDF
Consultă AICI baremul la LOGICĂ 2018 - format PDF
Consultă AICI subiectele la LOGICĂ 2018 - format PDF
Consultă AICI baremul la PSHIHOLOGIE 2018 - format PDF
Consultă AICI subiectele la PSHOLOGIE 2018 - format PDF
Consultă AICI baremul la SOCIOLOGIE 2018 - format PDF
Consultă AICI subiectele SOCIOLOGIE 2018 - format PDF
SUBIECTE și BAREM CHIMIE ANORGANICA BAC 2018. Anatomia este una dintre probele pe care elevii claselor a XII-a le susțin vineri, 30 iunie. Este ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării - E)d). Realitatea.net vă oferă mai jos modele de subiecte pentru CHIMIE ANORGANICA. Vineri, site-ul nostru vă va oferi în timp real subiectele și baremul de corectare. Mult succes!
La finalul articolului puteți găsi modele de subiecte oferite de site-ul Edu.ro. Mai jos aflați subiectele primite la sesiunea de BAC 2016 și baremul de corectare aferent.
SUBIECTE și BAREM CHIMIE ANORGANICA BAC 2018 - LIVE UPDATE
SUBIECTE și BAREM CHIMIE ANORGANICĂ BAC 2018 UPDATE: A început ultima probă a examenului de BACALAUREAT 2018, sesiunea iunie. Mult succes!
SUBIECTE și BAREM CHIMIE ANORGANICĂ BAC 2018 UPDATE: Au trecut deja două ore din această probă. Mulți elevi au ieșit deja. Cei care au rămas mai au o orp la dispoziție pentru a rezolva cât mai multe cerințe. Și cât mai bine.
SUBIECTE și BAREM CHIMIE ANORGANICĂ BAC 2018 UPDATE: Mai avem doar jumătate de oră până la finalul probei. Reamintim că elevii nu mai sunt lăsați să plece cu subiectele din sălile de examen. Din acest motiv, publicarea subiectelor pe site-ul nostru va fi întârziată.
SUBIECTE și BAREM CHIMIE ANORGANICĂ BAC 2018 UPDATE: Mai sunt doar zece minute și pe rețelele sociale, elevii care au susținut proba la CHIMIE ANORGANICĂ și au ieșit deja din examen își compară rezolvările.
SUBIECTE și BAREM CHIMIE ANORGANICĂ BAC 2018 UPDATE: Examenul a luat sfârșit!
SUBIECTE și BAREM CHIMIE ANORGANICĂ BAC 2018 UPDATE: Baremul va fi publicat în jurul orei 15.00 pe Edu.ro și pe Realitetea.net.
SUBIECTE și BAREM CHIMIE ANORGANICA BAC 2018: Cum a fost anul trecut
IATĂ ce subiecte au primit elevii la CHIMIE ANORGANICĂ anul trecut:
SUBIECTE și BAREM CHIMIE ANORGANICA BAC 2018: Ce trebuie să știe candidații
Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
Subiecte BAC 2018 Matematică şi Istorie. Profesorii spun că subiectele sunt uşoare, elevii însă..
Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
- susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
- susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
- obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
În mod identic cu Evaluarea Națională, lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.
Subiecte și barem Chimie anorganica BAC 2018: Calendarul integral al examenului BACALAUREAT 2018
BACALAUREAT 2018 Subiectele la ROMÂNĂ BAC 2018 vor fi disponibile pe www.realitatea.net după începerea probei la Română. Baremul de corectare la ROMÂNĂ BAC 2018 va fi publicat aici în jurul prânzului, când va fi anunțat de EDU.ro.
Accesul candidaților la probele scrise pentru BACALAUREAT 2018 se face în intervalul 7:30-8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
Pentru rezolvarea subiectelor de la proba scrisă BACALAUREAT 2018, candidații folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen.
La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de către asistenți. Toate sălile de examen la BACALAUREAT 2018 trebuie să aibă în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. Ministerul Educației atenționează că este interzis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, ori cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
Ministrul Educației, Pavel Năstase, a solicitat, duminică, la videoconferința cu membrii comisiilor județene, cu președinții centrelor de examen și cu cei ai centrelor zonale de evaluare, organizată la sediul MEN, asigurarea condițiilor optime în raport cu prognozele meteorologice pentru fiecare zi în parte.
În acest sens, în sălile de examen trebuie asigurată o climatizare corespunzătoare, în funcție de posibilitățile și dotările spațiilor respective, dar și apa potabilă atât pentru profesorii din comisii, cât și pentru candidați. De asemenea, în toate centrele de examen trebuie să existe asistenţă medicală permanență.
SUBIECTE și BAREM CHIMIE ANORGANICA BAC 2018. Rezultatele, înainte de contestații, se vor afișa pe 5 iulie, iar notele după contestații pe 10 iulie.
SUBIECTE și BAREM CHIMIE ANORGANICA BAC 2018. Nu este permis accesul candidaților în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare.
SUBIECTE și BAREM CHIMIE ANORGANICA BAC 2018 - Calendarul complet al examenului
CALENDARUL examenului de BACALAUREAT 2018
Calendar BACALAUREAT 2018. Bacalaureat 2018 - Sesiunea iunie-iulie 2018:
22 - 26 mai 2018 Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
26 mai 2018 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a / a XIII-a
6 - 7 iunie 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
8 - 9 iunie 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
9, 12 - 13 iunie 2018 Evaluarea competenţelor digitale - proba D
14 - 16 iunie 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
26 iunie 2018 Limba şi literatura română - proba Ea) - probă scrisă
27 iunie 2018 Limba şi literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă
28 iunie 2018 Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - probă scrisă
30 iunie 2018 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
5 iulie 2018 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
6 - 9 iulie 2018 Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2018 Afişarea rezultatelor finale
SUBIECTE și BAREM CHIMIE ANORGANICA BAC 2018. Calendar BACALAUREAT 2018 - Sesiunea august-septembrie 2018
11 - 14 iulie 2018 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
27 iulie 2018 Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
21 august 2018 Limba şi literatura română – proba Ea) - probă scrisă
22 august 2018 Limba şi literatura maternă – proba Eb) - probă scrisă
23 august 2018 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) - probă scrisă
24 august 2018 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
25, 28 august 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
28 august 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
29-30 august 2018 Evaluarea competenţelor digitale - proba D
30-31 august 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C
1 septembrie 2018 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
2 - 5 septembrie 2018 Rezolvarea contestaţiilor
6 septembrie 2018 Afişarea rezultatelor finale
UPDATE. Examenul s-a încheiat. În scurt timp puteţi consulta subiectele la BAC 2018 pe realitatea.net.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Accesul elevilor în sala de examen, pentru a susţine proba scrisă la Economie se face în jurul orei 8.00, iar examenul la Economie BAC 2018 se va încheia la ora 12.00.
Realitatea.net vă ţine la curent cu informaţii privind modul de desfăşurare al examenului. Subiectele la Economie BAC 2018 vor fi publicate pe realitatea.net imediat după terminarea examenului scris la Economie BAC 2018.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. SUBIECTELE şi BAREMUL de corectare la Economie BAC 2018 vor fi publicate, de asemenea, pe EDU.ro, în jurul orei 15.00.
Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.
Consultă AICI subiectele şi baremul de corectare la ROMÂNĂ BAC 2018
Consultă AICI subiectele şi baremul de corectare la ISTORIE BAC 2018
Consultă AICI subiectele şi baremul de corectare la MATEMATICĂ BAC 2018
Candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. În consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Elevii renunta la Bacalaureat:
- 2018 - 135.000 absolvenţi înscrişi
- 2016 - 137.344 absolvenţi înscrişi
- 2015 - 159.715 absolvenţi prezenţi
- 2014 - 151.301 absolvenţi prezenţi
- 2013 - 175.500 absolvenţi prezenţi
- 2012 - 187.000 absolvenţi prezenţi
- 2011 - 204.200 absolvenţi prezenţi
- 2010 - 202.000 absolventi prezenţi
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Lucrările sunt corectate în alte judeţe
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat pot fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.
Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.
Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare ce ar putea permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. La probele scrise, sălile vor fi, în prealabil, adaptate acestor activităţi, prin:
a) dotarea corespunzătoare; se va avea în vedere amenajarea sălilor, astfel încât, de regulă, în fiecare sală de examen să existe cel puţin 15 candidaţi;
b) eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe candidaţi în elaborarea răspunsurilor orale sau a lucrărilor scrise;
c) afişarea pe uşa fiecărei săli a listei nominale cu candidaţii repartizaţi în sala respectivă şi a prevederilor metodologiei, care îi informează pe aceştia că pătrunderea în sală cu materiale ajutătoare, cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, frauda sau tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din examen;
d) afişarea, pe uşa fiecărei săli, a prevederilor din metodologie care îi informează pe elevi că subiectele rezolvate pe ciornă sau pe foaia cu subiectele fotocopiate nu se iau în considerare.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Accesul candidaţilor în centrul de examen
(1) Accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30.
(2) Preşedintele comisiei din centrul de examen desemnează o comisie de control, formată din minimum două cadre didactice (dintre asistenţi sau membrii comisiei) şi personalul de pază de la intrarea în centrul de examen.
(3) La accesul candidaţilor în centrul de examen se procedează astfel:
- un cadru didactic şi un membru al personalului de pază solicită la intrarea fiecărui candidat prezentarea actului de identitate, şi verifică dacă fotografiile corespund;
- candidaţii sunt îndrumaţi spre zona din centrul de examen unde se găsesc sălile de examen;
- candidaţii sunt atenţionaţi să citească extrasele din Metodologie afişate pe uşa sălii de examen şi să nu staţioneze pe holuri mai mult de 5-7 minute;
- candidaţii care au materiale/obiecte nepermise în sala de examen sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări etc., precum şi orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşetă/geantă etc.) va primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declarație tip în care se menționează numele și prenumele și obiectele personale care vor fi depozitate şi va fi îndrumat de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Subiectele pentru probele scrise de examen se elaborează de către Centrul Naţional de Evaluare și Examinare şi se stabilesc ţinându-se seama de următoarele criterii:
a) să fie în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat, aprobate şi publicate de MECTS;
b) să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare din partea candidaţilor;
c) să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate, să aibă grad de complexitate corespunzător conţinutului programelor de bacalaureat, pentru a fi tratate în timpul stabilit, să solicite demonstrarea competenţelor prevăzute în aceste programe;
d) să permită tratarea lor în timpul acordat candidaţilor pentru rezolvare la probele scrise: 3 ore;
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Baremele de evaluare şi de notare se elaborează de către Centrul Naţional de Evaluare și Examinare astfel încât să se asigure unitatea de evaluare la nivel naţional.
Subiectele pentru toate probele examenului de bacalaureat se clasifică în categoria documentelor secret de serviciu din momentul demarării acţiunii de elaborare a acestora şi până în momentul în care devin publice.
Înainte de aducerea subiectelor în săli, asistenţii vor explica elevilor modul de desfăşurare a probei şi modul de completare a datelor personale pe foaia tipizată.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Candidaţii se aşează câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcţie de disciplina şi de tipul de subiect primit, conform listelor afişate. Fiecare candidat primeşte o coală de hârtie tipizată, pe care îşi scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate şi completează citeţ celelalte date de pe colţul ce urmează a fi lipit. Colţul colii tipizate va fi lipit, după distribuirea subiectelor în săli, numai după ce asistenţii din săli au verificat identitatea candidaţilor, după completarea corectă a tuturor datelor prevăzute şi după ce aceştia semnează în interiorul porţiunii care urmează a fi sigilată. Colţurile lucrărilor vor fi lipite numai după ce candidaţii au început să scrie pe foaia de concurs rezolvarea subiectelor. Procedura anterioară se repetă pentru toate colile tipizate utilizate de candidat pentru a redacta lucrarea
Înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează, precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective. Propunerea de anulare se poate face atât în centrul de examen, cât şi în centrul de evaluare, de către persoanele din comisie care sesizează semnele distinctive, iar decizia se ia de către preşedintele comisiei, după consultare cu comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. După anunţarea variantei de subiect extrasă de Comisia Naţională de Bacalaureat, se multiplică subiectele în număr egal cu numărul candidaţilor, urmând ca acestea să fie distribuite în săli. Candidaţii care susţin probele în limbile minorităţilor naţionale vor primi simultan subiectul atât în limba maternă, cât şi în limba română.
Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sală şi niciun candidat nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. În cazuri excepţionale, dacă un candidat se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de examen; în această situaţie timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.
Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii candidaţi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Acest lucru este consemnat de către asistenţi în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite iniţial se anulează pe loc de către asistenţi, menţionându-se pe ele „Anulat", se semnează de către asistenţi şi se păstrează în condiţiile stabilite pentru lucrările scrise.
După ce îşi încheie lucrările, candidaţii numerotează foile, sub îndrumarea asistenţilor, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenţi. După încheierea numerotării, candidaţii predau asistenţilor lucrările şi semnează pentru confirmarea predării lucrării şi a numărului de pagini.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. La expirarea celor trei ore acordate, candidaţii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit. Trei candidaţi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.
Afişarea primelor rezultate va avea loc pe data de 5 iulie, până la ora 16:00.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Candidaţilor li se interzice să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea. Trebuie să le lase în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop. Cei care refuză, nu vor fi primiţi în examen.
Luni, elevii de clasa a XII-a au susţinut prima probă scrisă din cadrul examenului de BACALAUREAT 2018: la Limba şi Literatura Română. Rezultatele, înainte de contestaţii, se vor afişa pe 5 iulie, iar notele după contestaţii pe 10 iulie.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. De asemenea, în sala de examen nu pot avea asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu pot avea nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi ori cu exteriorul.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmita ori sa schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.
Candidaţii care încalcă regulile menţionate vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. După încheierea probei scrise, înregistrările audio-video din sălile de examen se verifică prin sondaj. Dacă se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. CALENDARUL examenului de bacalaureat naţional 2018
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Sesiunea iunie-iulie 2018
22 – 26 mai 2018: Înscrierea candidatilor la prima sesiune de examen
26 mai 2018: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a / a XIII-a
6 – 7 iunie 2018: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna – proba A
8 – 9 iunie 2018: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna – proba B
9, 12 – 13 iunie 2018: Evaluarea competentelor digitale – proba D
14 – 16 iunie 2018: Evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala – proba C
26 iunie 2018: Limba si literatura româna – proba Ea) – proba scrisă
27 iunie 2018: Limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă
28 iunie 2018: Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă: Matematică sau Istorie
30 iunie 2018: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – proba scrisă
5 iulie 2018: Afişarea rezultatelor (pâna la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00)
6 – 9 iulie 2018: Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2018: Afişarea rezultatelor finale
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Ce nu au voie elevii să facă în timpul examenului de BAC 2018
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Pe langa pregatirea pe care ar trebui sa o aiba pentru probele examenului, este necesar ca elevii sa cunoasca foarte bine ce anume nu au voie sa faca la Bacalaureat. In fiecare an exista candidati eliminati din examen, pentru ca nu respecta regulamentul, intentionat sau neintentionat.
Candidatii la Bacalaureat vor semna un proces-verbal, in sala de examen inainte de proba, prin care mentioneaza ca stiu ca daca copiaza sau incearca sa copieze vor fi dati afara din BAC si nu vor mai putea participa la urmatoarele 2 sesiuni de Bacalaureat.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Elevii NU au voie sa intre in sala de examen cu: ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete. Nu au voie sa aiba asupra lor, in imbracaminte, in incaltaminte, in penare sau in banci manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati, telefoane mobile, casti audio, calculatoare.
Elevii sunt obligati sa lase obiectele interzise in sala de depozitare a obiectelor personale.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Ce patesc elevii care refuza sa-si depoziteze obiectele interzise in examen
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Candidatii care refuza depozitarea ghiozdanelor, rucsacurilor, sacoselor, posetelor, cartilor in sala stabilita de comisia de bacalaureat NU vor fi primiti in examen.
Elevii NU au voie sa vorbeasca intre ei sau cu exteriorul si nici sa schimbe intre ei foi de lucrare, ciorne, notite sau orice alte materiale care pot fi folosite la rezolvarea subiectelor.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Ce li se intampla candidatilor care incalca regulile in timpul examenului
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Candidatii care incalca aceste reguli sunt eliminati din examen, indiferent dau au copiat sau au incercat sa copieze. Ei nu mai pot sa participe la probele urmatoare din BAC, in sesiunile urmatoare nu le vor fi recunoscute notele obtinute la probele sustinute inainte de eliminare - nici la probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale si nu mai au dreptul sa participe la urmatoarele 2 sesiuni ale Bacalauratului.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Subiectele la BAC 2018 sunt concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare, care este instituția din subordinea Ministerului Educației specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar, inclusiv elaborarea probelor de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.
O nouă zi de examen pentru absolvenții claselor a 12-a! Peste 130 de mii de candidați sunt așteptați să susțină proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie, din cadrul examenului de Bacalaureat! Realitatea tristă, potrivit statisticilor, e că unii dintre ei vor deveni in doar cateva săptămâni șomeri: cu diplomă sau fără, în contestul în care în Rominia somajul în cazul rinerilor este de peste 20%.
Promovarea examenului de bacalaureat permite accesul în învăţământul superior, în conformitate cu condiţiile generale şi specifice stabilite în acest sens.
În urma promovării examenului de bacalaureat, absolventului i se eliberează diplomă de bacalaureat.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Elevii pot da gratuit BAC-ul doar de două ori
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.
Pâna la începerea probelor de examen, comisiile de bacalaureat judetene/comisia unicipiului Bucuresti iau toate masurile, în colaborare cu autoritatile dministratiei publice locale, pentru asigurarea dotarii tuturor sălilor de examene cu sisteme de supraveghere audio-video.
Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile. La proba E)b) - Limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 6.300 de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.
Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
Subiecte Chimie anorganică BAC 2018. În mod identic cu Evaluarea Națională, lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.