MENIU

Bac 2015. Olimpicii află joi, la ora 18.00, dacă au promovat examenul de bacalaureat

<p>REZULTATE BACALAUREAT 2015</p>

Bac 2015. Rezultatele sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat vor fi afişate joi, la ora 18.00, iar elevi nemulţumiţi de note pot depune contestaţii până la ora 20.00. Ele vor fi rezolvate până vineri când se vor publica rezultatele finale.

Bac 2015. Olimpicii şi sportivii au susţinut miercuri ultima probă a Bacalaureatului special, şi anume proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, unde pot alege dintre zece materii: Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Geografie, Economie, Psihologie, Filosofie sau Logică. Totuşi, cele mai populare materii printre olimpicii care au susţinut în acest an sesiunea specială au fost Geografia, Fizica şi Chimia.

„Geografia este predominantă în opţiunile elevilor, pentru cei care au posibilitatea să aleagă această materie pentru examen. Trebuie să pregătească doar materia din clasa a XII-a la care oricum se pregătesc pentru clasă, iar cunoştinţele sunt proaspete, spre deosebire de alte materii la care trebuie să recapituleze şi din anii anteriori”, a explicat Cristina Smeianu, profesoară de Geografie la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, din Capitală, citată de Adevarul.ro.

Bac 2015. Gradul de dificultate al subiectelor a fost unul redus

Profesoara a mai explicat că gradul de dificultate al subiectelor a fost unul redus.

„Sunt chiar mai uşoare ca în alţi ani. Calculele sunt simple, au avut un bilanţ migratoriu ca la simulare. Singura diferenţă ar fi că au inclus pe hartă şi state europene mai mici, precum Monaco”, a adăugat Cristina Smeianu.

Şi la Informatică au fost accesibile subiectele, însă prea puţini candidaţi, a comentat George Trifan, profesor de Informatică la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti.

Fizica, în schimb, este o altă probă preferată de elevii de la profilul real, iar în acest an subiectele au fost echilibrate, spune Ioana Stoica, profesoară de Fizică la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală.

„Doar la termodinamică este ceva mai mult de lucru, însă un elev bine pregătit poate obţine uşor o notă mare”, consider Ioana Stoica.

Totuşi, profesoara îi sfătuieşte pe elevi să exerseze pe baza acestor subiecte, deoarece reprezintă un indiciu al nivelului de la examenul din vară.

Mai multe articole despre:
subiecte olimpici bac 2015 afisarea rezultatelor