MENIU

Avertisment FMI: Valul 4 poate ÎNGROPA economia! Pe ce trebuie să pună accentul guvernanții

Bani

Valul patru al pandemiei lovește dur și economia. Specialiștii de la Fondul Monetar Internațional atrag atenția că un nou lockdown ar putea îngropa economia și că cea mai importantă politică este succesul campaniei de vaccinare. Asta, în condițiile în care guvernul și-a ratat toate țintele și a rămas cu zeci de milioane de doze de vaccin nefolosite, relatează Realitatea PLUS.

Experții FMI spun  cea mai importantă politică economică a României în momentul de față este o campanie de vaccinare de succes, asta în condițiile în care România a ratat toate țintele în ceea ce privește campania de vaccinare și nu reușește să îi convingă pe români să meargă să se imunizeze.

Pe de altă parte, FMI spune că în acest an România ar putea avea o revenire economică solidă, însă doar în situația în care pandemia nu va încurca grav acest lucru pentru că suntem deja în valul 4, iar acest lucru ar putea avea efecte economice nefaste. Deja avem o inflație foarte mare, prețurile cresc rapid, avem creșteri de prețuri record în ultima perioadă, spre exemplu la energie sau gaze, iar toate aceste lucruri ar putea să afecteze economia pe finalul acestui an.

Reamintim că în urmă cu doar câteva zile și experții Consiliului Fiscal au criticat politicile guvernului. Aceștia au susținut că există un derapaj major pe partea de cheltuieli și că trebuie mai multă atenție atunci când vorbim despre consolidarea bugetară. 

 

Mai multe articole despre:
fmi economie valul 4