MENIU

Avertisment de la Ministerul de Externe. Sunt vizați românii care vor să plece sau tranziteze Austria

Foto/Arhivă/Profimedia

Ministerul de Externe lansează un avertisment pentru românii care vor să ajungă sau să tranziteze Austria. Va ploua la fel de mult ca la Galați, iar inundațiile catastrofale sunt iminente.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Austria că este în vigoare o alertă cod roşu de vreme nefavorabilă.

MAE arată că, din cauza căderilor masive de zăpadă din zona montană şi a ploilor abundente din restul ţării, există riscul apariţiei de inundaţii şi alunecări de teren. De asemenea, se înregistrează perturbări semnificative ale traficului feroviar şi rutier, precum şi evacuări ale populaţiei din zonele afectate.

”Autorităţile austriece recomandă evitarea deplasărilor neesenţiale şi cooperarea cu autorităţile locale, în caz de situaţii de urgenţă”, precizează MAE.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena : +4369911726027 şi Consulatului General al României la Salzburg: +436765568898.

MAE recomandă şi consultarea paginilor de Internet https://www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://viena.mae.ro şi https://salzburg.mae.ro.