MENIU

Autoritățile se pregătesc pentru noi TAXE: la cât ar putea ajunge TVA în 2025. Scenarii în lucru

Autoritățile se pregătesc pentru noi TAXE: la cât ar putea ajunge TVA în 2025. Scenarii în lucru

România se pregătește deja pentru noile taxe ce ar putea fi introduse de anul viitor, iar printre cea mai dură măsură ar putea fi creșterea cotei TVA. Unii economiști avertizează că taxa pe valoare adăugată ar putea ajunge la pragul de 21%, iar acest lucru se va reflecta la raft. Firmele lucrează deja pe mai multe scenarii, iar companiile din industria ospitalității avertizează că și prețul serviciilor acestora va crește. 

"Tot timpul se scumpesc. Guvernantii gasesc toate motivele sa scumpeasca, comerciantii la fel. Toate guvernele de pana acum n-au facut decat sa mareasca taxele fiindca nu sunt in stare sa faca economia sa mearga", spune un roman. 

Iar majorarea taxelor va continua. Analiștii estimează anul viitor va veni nota de plată pentru toate creșterile de pensii și salarii din acest an. Statul are nevoie de bani la buget și experții vorbesc despre o măsură dură: creșterea taxei pe valoare adăugată.

Apocalipsa TAXELOR. Românii care vor plăti până la 70% impozit pe venit!

"Este posibil ca rata tva generala sa creasca de la 19 catre 21 sau 22%. Primul impact se va vedea in preturi. Preturile practic vor creste cu aceasta cota de TVA. E posibil ca anumite cote reduse in prerzent sa fie majorate vatre 14,15%, poate catre cea standard", a explicat Adrian Codîrlașu, analist financiar, vicepreședintele Asociației Analiștilor Financiari Bancari din România.

Comisia Europeană: Măsurile adoptate sunt insuficiente! Lista TAXELOR care ar putea fi introduse de anul viitor


Mai multe industrii atrag atenția că ne așteptăm la un val de scumpiri.

"In momentul in care am avut cresteri pe energie electrica sau dupa pandemie, cand au venit cresteri pe toate, si noi am fost nevoiti, impinsi sa crestem preturile. Acelasi lucru probabil se va intampla si cu TVA. In loc sa iesim de 3 sau de 4 ori pe saptamana la masa, o sa iesim odata sau de 2 ori. Impactul va fi destul de puternic in consum", a declarat Radu Tanase, reprezentant HORA.

Românii sunt deja nevoiți să strângă tot mai tare cureaua.

Gaura de la buget se adâncește periculos! Românii, buni de PLATĂ după dezmățul pe bani publici

"Sa mergem in restaurante, sa comandam ceva acasa, sa luam o pizza, ne gandim ca e mai bine sa facem acasa din ce avem", spune o romanca. 

De anul viitor ar putea fi implementată și impozitarea progresivă a veniturilor. 

Mai multe articole despre: