MENIU

AUR, avalanșă de proiecte POPULISTE depuse în Parlament

Parlamentul României

Avalanșă de proiecte populiste. După ce a vrut să elimine purtarea măștii de protecție în spații deschise, AUR cere ca partidele să nu mai primească niciun leu de la stat. Nu se opresc însă aici noii parlamentari. După ce au obținut un număr mare de voturi în diaspora, vor ca toți românii din străinătate să poată să voteze. Nu doar doar cei care au resedința în afara țării, relatează Realitatea PLUS.

Parlamentarii AUR susțin că finanțarea pe care partidele o primesc de la Stat este "o formă de parazitare a finanțelor publice" și cer ca Statul să nu mai finanțeze partidele politice.

Cei care au depus acest proiect de lege la Senat susțin că în 2019 Statul a virat în contul partidelor parlamentare peste 250 de milioane de lei, în vreme ce pentru alocații au fost virate doar 6 milioane de lei. Atenție, însă, suma este însă eronată pentru că vorbim de o sumă de ordinul miliardelor. 

Nu este singurul proiect populist pe care AUR l-a depus la Senat, asta pentru că mai mulți parlamentari ai formațiunii cer ca românii din străinătate să poată să voteze indiferent dacă au sau nu reședința în afara țării.

În prezent, legea permite dreptul la vot doar celor care locuiesc în străinătate. AUR spune însă că sunt discriminați românii care se află în vizită la rude sau care muncesc pe perioade scurte, și susțin că și aceștia ar trebui să aibă dreptul să voteze pentru Camera Deputaților și pentru Senat.

Aceste două inițiative depuse de AUR la Senat vor merge la comisiile de specialitate, iar apoi vor fi dezbătute și votate în plen. 

Mai multe articole despre:
aur proiecte populiste aur parlament