Augustin Hagiu: Contractele din infrastructură vor fi, probabil, semnate direct cu DNA
Vicepreşedintele Partidului România Unită (PRU), Augustin Hagiu, fost preşedinte FORT, a declarat, pentru REALITATEA.NET, că „subiectul infrastructurii a fost, de 25 de ani, minge de tenis, argument folosit în campaniile electorale şi atât”, în contextul în care, în cei trei ani de guvernare, cabinetele Ponta “nu au făcut decât să taie panglici şi să puncteze la capitolul imagine”. Pe de altă parte, Augustin Hagiu consideră că, “în viitorul apropiat, contractele de lucrări de infrastructură, probabil, vor fi semnate direct cu DNA”.
“Nu au punctat decât la capitolul imagine. Asta e primul lucru care trebuie remarcat. Nu au făcut decât să taie panglici şi să puncteze la capitolul imagine. Faptul că nu au deschis nici măcar o lucrare de infrastructură nouă şi că nu au reuşit nici măcar să contracteze un constructor, dacă ne referim la Comarnic-Braşov, demonstrează două lucruri: pe de-o parte, incompetenţa la nivelul Guvernului şi Ministerului Transporturilor şi, pe de altă parte, lipsa de interes pe fondul problemelor cu justiţia, pe care le au cei care s-au atins, până acum, de infrastructură într-o formă sau alta. Dar cel mai important şi grav aspect ţine de deteriorarea masivă a drumurilor naţionale, a podurilor şi cel mai bun exemplu, de fapt, cel mai rău este Podul Prieteniei, de la Giurgiu-Ruse”, a declarat Augustin Hagiu.
În ceea ce priveşte Comarnic-Braşov, Hagiu subliniază că “atât domnul Ponta cât şi ministrul Transporturilor trebuie să se lămurească la ce preţ vor să facă Comarnic-Braşov, pentru că un consens politic, cu costurile şi preţurile afişate, e greu să obţină”. În viziunea sa, „ar fi mult mai corect să discutăm de ceea ce ne doare, la modul urgent, adică Piteşti-Sibiu”.
“Subiectul infrastructurii a fost, de 25 de ani, minge de tenis. Asta a fost, minge de tenis şi argument folosit în campaniile electorale şi atât. Atât domnul Ponta cât şi ministrul Transporturilor trebuie să se lămurească la ce preţ vor să facă Comarnic-Braşov, pentru că un consens politic, cu costurile şi preţurile afişate, e greu să obţină. Dar toată discuţia asta legată de Comarnic-Braşov ne abate atenţia de la Master Plan şi cred că ar fi mult mai corect să discutăm de ceea ce ne doare, la modul urgent, adică Piteşti-Sibiu, iar, în ceea ce priveşte Comarnic-Braşov, să ne gândim rapird cum facem o variantă ocolitoare pentru oraşul Comarnic, respectiv Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal, care, ulterior, să fie integrate într-o viitoare, eventual, autostradă. Ele trebuie să înceapă cu cap. Suntem în aprilie, pe ce contract vor să înceapă lucrările? În viitorul apropiat, contractele de lucrări de infrastructură, probabil, vor fi semnate direct cu DNA”, a conchis Augustin Hagiu.